Blogia
colorblau

Un medicament contra el sida podria ser efectiu contra el virus herpes.

Investigadors del Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) publiquen un estudi en el que demostren que un medicament aprovat contra el sida en el 2007 anul·la la funció d’una proteïna bàsica del virus herpes.

El investigador Miquel Coll afirma que té un impacte mèdic per tres raons: ’’En primer lloc, els humans no tenim la proteïna del virus que queda afectada. En segon lloc, el inhibidor no és tòxic  en concentracions terapèutiques i per últim hi ha dades que indiquen que tots els virus herpes tenen aquesta proteïna.’’

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ciencia-y-tecnologia/20100923/medicamento-contra-sida-podria-ser-efectivo-contra-los-virus-herpes/495617.shtml

 

Dídac Albi.

1 comentario

Carla Turró -

L'herpes és un virus que a la majoria de persones que l'han patit algun cop és usual que hi hagi una reactivació. Generalment, el virus inicia aquesta reactivació al mínim descens de les defenses immunològiques.
Aquest és el meu cas.
No és un virus letal, ni un virus pel qual hàgim de tèmer, però el que si és clar és que és realment molest, a més a més de la paciència que s'ha de tenir per esperar que la ferida es curi per complet.
Tot i que és un virus molt comú a la població, fins ara no s'ha trobat cap solució definitiva a aquest virus, solament hi han pomades per apaliar els símptomes. D'aquesta manera puc afirmar que seria molt satisfactori que aquest nou medicament fes efecte i siguès un pas més per aconseguir la immunitat absoluta respecte aquest virus inclòs ja a la rutina diaria de moltes persones.