Blogia
colorblau

La lluna, un satèl·lit de 5.185 cràters

object width="640" height="385">

 

 

Que la lluna té cràters ja se sap des de fa molt de temps. Ara bé, fa poques setmanes ens hem assabentat que el nostre satèl·lit en té 5.185 que facin 20 metres de diàmetre com a mínim. Això és el que afirma un nou estudi que han fet institucions tan prestigioses en el camp científic com són l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i la NASA, en una investigació conjunta.

El que han fet ha estat crear un estudi sobre els impactes a la lluna al llarg de la història, amb dades aportades per l’instrument espacial de la NASA, el Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). L’equip ha utilitzat les dades d’aquest aparell per identificar aquests cràters i ha utilitzat mesures topogràfiques de gran precisió en comptes d’imatges, que és el que se solia fer anteriorment quan es volia estudiar els cràters lunars.

A més, aquest estudi també ha servit perquè els científics arribessin a la conclusió que el nombre de cràters a la lluna es manté força constant, ja que l’impacte de nous asteroides o cometes fan nous relleus, peròi destrueixen els anteriors, és a dir que el nombre de cràters no varia massa respecte l’actual (5.185).

Aquests nous descobriments posen de manifest la importància de la missió de la LRO, ja que ens proporcionen molta informació del nostre satèl·lit i en un futur immediat pot ser molt important per obtenir més informació que, de no ser per aquest instrument, no podriem obtenir mai.

 

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ciencia-y-tecnologia/20100921/nuevo-mapa-muestra-los-5185-crateres-luna

 

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/5185/crateres/Luna/mapa/elpepusoccie/20100921elpepusoc_6/Tes

 

 

Bernat Miquel Vives


0 comentarios