Blogia
colorblau

Hologrames en 3D!!!

Hologrames en 3D!!!

Recordes quan, a la pel.lícula La guerra de les galàxies (1977), el robot R2D2 projectava una imatge de la princesa Leia demanant ajuda a Luke Skywalker i els seus aliats? Aquesta imatge de ciència ficció es podria convertir en realitat gràcies als investigadors de la Universitat d’Arizona (EUA) que han desenvolupat el primer dispositiu hologràfic capaç de gravar una escena en 3D i mostrar-la en una altra lloc gairebé en temps real, el que es coneix com telepresència tridimensional. L’avanç científic podria conduir a noves aplicacions de tecnologia tridimensional hologràfica a les indústries de l’entreteniment i la telemedicina, així com recrear mapes en 3D.

Ara, l’equip de científics dirigits per Nasser Peyghambarian ha desenvolupat un dispositiu multicolor hologràfic que es refresca cada dos segons i proporciona l’efecte d’una actualització gairebé en temps real. Les imatges es capturen des de múltiples angles en una localització, s’envien a un altre lloc utilitzant la comunicació via Ethernet i, a continuació, s’imprimeixen amb el sistema d’hologrames. Com més càmeres s’utilitzen en la captura, major és la definició de l’holograma en tres dimensions.

El nou treball es basa en un estudi previ realitzat pel mateix grup, i publicat a ’Nature’ el 2008, que informava sobre un dispositiu hologràfic tridimensional actualitzable. No obstant això, l’holograma era llavors monocrom i es podia actualitzar només cada quatre minuts.

 

http://www.muyinteresante.es/hologramas-para-comunicarnos-en-3d

0 comentarios