Blogia
colorblau

Planeta

Planeta

Un equip d’astrònoms alemanys ha trobat un planeta extrasolar semblant a júpiter orbitant en torn a una estrella molt antiga d’origen extragalàctic que la Via Làctia va “devorar”, en un acte de canibalisme galàctic (és el procés pel qual una galàxia gran, a través d’interaccions gravitacionals de marea amb una companya, es fusiona amb la companya, conformant una galàxia més gran i sovint irregular). Aquesta troballa qüestiona els models actuals sobre la formació de planetes.

 

Aquest planeta ha estat descobert per Johny Setiawan i altres companys del Institut Max Planck  de Astronomia (Alemanya), l’han anomenat HIP 13044 b. Aquest planeta orbitava al voltant de una estrella extremadament pobre en metalls i molt antiga. Això contradiu els models astrofísics que diuen que la probabilitat de que es formin planetes augmenta quan més metalls contingui una estrella. Segons els autors, aquest descobriment és interessant per preveure com evolucionaran els planetes del Sistema Solar quan el Sol es converteixi en una gegant vermella.  

 

El descobriment del HIP 13044  b es va realitzar utilitzen el telescopi MPG de 2.2 metres del observatori Europeu Austral (ESO). En els últims 15 anys, els astrònoms han detectat aproximadament 500 planetes al voltant d’estrelles que són veïnes còsmiques,  però fins ara no s’havia confirmat ningun que procedeixi de fora la Via Làctia.

 

 

 

Pere Arrufat

 

 

Enllaç: http://www.muyinteresante.es/descubren-un-planeta-qpoco-probableq

0 comentarios