Blogia
colorblau

Síndrome de Parry-Romberg.

Síndrome de Parry-Romberg.

Aquest síndrome és una enfermetat rara que deforma la cara. El material és extret del abdòmen mitjançant una liposucció.

Les deformacions facials que causa una enfermetat rara com aquest síndrome podrien tenir remei gràcies a una injecció de cèl·lules mare adultes extretes de la grassa abdominal del propi pacient. Un equip de cirugians de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona ho ha aconseguit amb èxit per primera vegada en Europa.

Els dos primers pacients són un noi i una noia de 13 i 14 anys, que van ser operats en la Ciutat Condal el passat mes de febrer.De moment la seva evolució ha estat excel·lent encara que s'haurà d'esperar al menys un any per conèixer el resultat definitiu de aquesta intervenció.

En el quiròfan, els dos adolescents van ser sotmesos a una espècie de liposucció dirigida a extreure'ls-hi cèl·lules mare de la grasa abdominal. Això, va permetre que la correcció de la deformitat fos visible pràcticament de manera inmediata, ja que, la grassa del abdòmen va fer el paper de suport sobre el que després han anat creixent les cèl·lules mare adultes.

El síndrome es caracteritza per un deteriorament progressiu de la pell i els teixits tous del rostre, generalment de la mitat esquerre de la cara. Es tracta d'una enfermetat poc freqüent que afecta entre tres i cinc nens de cada 100.000 nascuts, més freqüenment en les nenes. Entre els simptomes de aquesta patologia degenerativa també solen donar-se casos de alopecia i aparició de taques en algunes zones del rostre(per un accès de coloració o per despigmentació).

Actualment, no existeix possibilitat de cura ni tractaments capaços de frenar la progressió, l'única possibilitat es recurrir a tècniques de microcirugia per tractar de reconstruir les zones de la cara deformades, un cop la enfermetat està estable i el nen o nena ha arribat al màxim creixement.

 

 

Paula Sánchez

1er Batx A.

0 comentarios