Blogia
colorblau

Dos joves amb Síndrome de Down exigeixen que els que pateixen la malaltia siguin tractats com “ciutadans normals”.

Dos joves amb Síndrome de Down exigeixen que els que pateixen la malaltia siguin tractats com “ciutadans normals”.

El 22 de març en el Congrés dels Diputats un petit grup de joves amb Síndrome de Down van sol·licitar que es respectes el dret de decidir sobre la seva pròpia vida com qualsevol altra persona.

En Jordi Balcells i la Blanca Sansegundo, dos joves amb aquesta discapacitat, van reivindicar davant els diputats i el president de  la Comissió del Congrés de Polítiques Integrals per a la Discapacitat, Jesús Caldera, que són ciutadans com tothom. <<Soc una persona amb síndrome de Down i no puc amagar-ho, però tampoc m’avergonyeixo de ser-ho (...) Tenir síndrome de Down no és una sort, però tampoc una desgràcia. Som diferents, però no inferiors; podem ser nosaltres mateixos, ser feliços, estimar i ser estimats, i ser útils per nosaltres i per la nostre societat>>, va dir Balcells.

Així va ser com van demanar que se’ls considerés com “uns ciutadans més”, amb els seus drets i també les obligacions corresponents. << Volem que ens deixeu prendre les nostres pròpies decisions  i que ens ajudeu quan ho necessitem>>, reclamà el jove.

L’altra noia, la Blanca Sansegundo, va reiterar la necessitat de que Espanya adeqüi la seva legislació per adaptar-la a la Convenció de la ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. << No volem ser diferents, tenim el dret a fer les mateixes coses que els altres i volem que la Convenció s’apliqui ja >>, va dir Sansegundo.   

 

Marc Fisa

1r Batxillerat C

 

 

http://www.eldiariomontanes.es/v/20110322/sociedad/destacados/jovenes-sindrome-down-exigen-20110322.html 

 

0 comentarios