Blogia
colorblau

La capacitat del càncer de pulmó per estendre’s per la resta del cos.

L’equip de Tyler Jacks i Mont Winslow, de l’Institut David H. Koch ha aconseguit identificar un canvi genètic que fa que els tumors pulmonars siguin més propensos a estendre’s a altres parts del cos. Aquest descobriment suposa un gran avançament contra la metástasis. ( Propagació d’un càncer a un altre òrgan)

Els experiments es van fer amb ratolins i, es va descobrir que l’activitat del gen NKX2 esta associada amb la taxa de mortalitat en els pacients de càncer pulmonar.

El gen NKX2-1 codifica un factor de transcripció, és a dir codifica  una proteïna que controla l’expressió d’altres gens. La seva funció normal és controlar el desenvolupament dels pulmons, així com de la tiroide i algunes parts del cervell. Quan les cèl·lules canceroses es lliuren de l’expressió normal del gen, semblen tornar a un estat d’immaduresa, com a conseqüència desenvolupen la capacitat de separar-se dels pulmons i propagar-se pel cos, creant nous tumors.

Quan els investigadors van identificar l’NKX2-1 com un gen important per a la metástasis, van començar a buscar els efectes dels gens que aquest regula. Es van concentrar en un gen anomenat HMGA2.Segons sembla, el NKX2-1 reprimeix al HMGA2 en els teixits adults. Quan el NKX2-1 queda inactiu en les cèl lules canceroses, el HMGA2 recobra la seva plena activitat i ajuda que el tumor sigui més agressiu.

http://noticiasdelaciencia.com/not/1155/la_gran_capacidad_del_cancer_de_pulmon_para_extenderse_a_otras_partes_del_cuerpo/

Martín Dans

0 comentarios