Blogia
colorblau

2 terratrèmols causen 10 morts a Murcia.

Per el moment, ja en son 10 les persones que han mort avui en 2 terratrèmols que han sacesajat Lorca, Murcia, per la tarda. Però, no solament són els morts el que impacta, el nombre de ferits es bastant elevat i les destroces materials són nombroses. 

Eren les 17:05 hores quan el 1r terratrèmol, de 4,4 graus, sacsejava la localitat de Lorca on es trobava l’epicentre, pero el terratrèmol s’ha inclus notat en ciutats com Murcia mateixa. 

A les 18:45 hores arribava el que seria el 2n terratrèmol i el més devastador, que causaria els 10 morts i les desenes de ferits. Ha tingut 5,2 graus a l’escala de Righter. 

La situació actualment és molt confusa, pocs poden tornar a casa, hi ha un caos en el tràfic i tothom es vol allunyar de la situació. Lorca està totalment colapsada. 

El terratrèmol ha sigut tal que s’ha notat fins a Madrid. 

Les hipotesis s’han disparat i els gèlegs ja estan en marxa per arribar a una conclusió sobre els fets, per què el terratrèmol? Això és el que es pregunten els habitants. 

Ara s’han obert tot un seguit de profecies i llegendes, bastant fícticies però possibles, que afirmen que aquest terratrèmol no és un fet que sol passar cada certs anys, sinó un avís del que pròximament els gèolegs preveuen, un terratrèmol molt devastador. Aquest fet és el que es comença a rumorejar en les comunitats científiques.

Espanya actualment ja esta posant en marxa ajudes cap a Lorca per atendre els ferits i ajudar a les famílies afectades, de totes maneres, els habitants de Murcia, i també d’arreu d’Espanya, temen per un terratrèmol com el de Japó, ja que, tenint en compte que el terratrèmol ha estat de 5, 2 graus i el de Japó 8,9 , la catastrofe hauria estat bastant considerable. 

Video: http://www.youtube.com/watch?v=ihvSV0x-JnY&feature=iv&annotation_id=annotation_218706

 

http://www.3cat24.cat/noticia/1193706/societat/Seleven-a-10-els-morts-en-dos-terratremols-a-Murcia

Jordi Pedra Méndez

0 comentarios