Blogia
colorblau

Cèl•lues cerebrals a partir de cèl•lules de la pell?

Cèl•lues cerebrals a partir de cèl•lules de la pell?

Científics de l’Universitat de Cambridge han desenvolupat cèl·lules de l’escorça cerebral, és a dir, les que constitueixen le matèria gris del cervell.

L’objectiu és poder recrear malalties cerebrals, com per exemple l’Alzheimer, en laboratoris, i així investigar de primera mà les malalties i poder provar medicaments i estudiar la seva evolució.

Paraules dels creadors:

“Este enfoque nos da la posibilidad de estudiar el desarrollo del cerebro y las enfermedades humanas en formas que eran inimaginables hace cinco años. […] Estamos utilizando este sistema para volver a crear la enfermedad de Alzheimer en el laboratorio. Esta enfermedad es la forma más común de demencia en el mundo y afecta a unas 800.000 personas en el Reino Unido que afecta principalmente el tipo de célula nerviosa que hemos creado en el laboratorio”

 

Gràcies a biòpsies realitzades a pacients en què es van prendre mostres de la seva pell, els científics van aconseguir "reprogramar" les cèl · lules de la pell per convertir-les en cèl · lules mare i, al seu torn, generar les cèl · lules de l’escorça cerebral i fer un primer pas en la generació de model real i viu d’un cervell que pugui ser utilitzat com una mena de "demostrador" que possibiliti el desenvolupament de tractaments futurs.

Una investigació amb moltes possibilitats.

http://alt1040.com/2012/02/universidad-de-cambridge-desarrolla-celulas-cerebrales-celulas-de-la-piel

 

Eduard Esteller

0 comentarios