Blogia
colorblau

Per fi es pot apostar per la ciència.

Per fi es pot apostar per la ciència.

Per fi es pot marcar la casella de ciència i progres a la declaració de la renda.

L'editorial de la revista científica Nature de desembre cridava els nous governs d'Espanya, Itàlia i Grècia a invertir més en Ciència. Segons els analistes, invertir en ciència ara hagués portat beneficis desproporcionats. Impulsar la ciència al sud d'Europa, deien, no només beneficiaria aquests països, sinó que farien tot Europa més competitiva.

 

Dit i fet, continuant la tradició dels últims anys del govern Zapatero (no així dels primers, també s'ha de reconèixer), el nou Govern d'Espanya ha anunciat una retallada de 600 milions d'Euros en R + D + i. El pressupost per 2011 (8600 milions) era ja un 8% menor que el 2010, al seu torn 15% inferior que el del 2009. Queda clar llavors que aquesta nova retallada deixa a la Ciència espanyola en una situació d'emergència.

 

La recerca i la innovació són pilars fonamentals per al desenvolupament d'una societat moderna, i hem demostrat moltes vegades que els científics espanyols podem ser tan bons com els de la resta de països si ens donen l'oportunitat. Donat que els nostres estimats líders no semblen voler entendre-ho, potser ha arribat el moment d'exigir que ens donin l'opció a nosaltres. Exigeix ​​una casella en la declaració de la renda per poder dedicar un 0,7% dels teus impostos a la consecució d'un món millor!

 

                                                                                        Ivan Cascos

0 comentarios