Blogia
colorblau

Científics regeneren el nervi òptic de ratolins recuperant-lis la visió

Científics regeneren el nervi òptic de ratolins recuperant-lis la visió

Aquest descobriment és una gran fita si tenim en compte que van intervenir a ratolins amb danys severs del nervi òptic puguent recuperar part de la percepció de profunditat i la capacitat de detectar  moviment del camp visual i percebre llum. Un important avenç cap a la recuperació de part de la funció visual en pacients cecs.

 La conseqüència més clara en els animals és que els permetia sincronitzar els seus cicles de son. Un èxit aconseguit a l’hospital de Neurobiologia a Boston.

 Segons expliquen els investigadors, la troballa podria fer que els pacients cecs per danys en el nervi òptic per trauma o glaucoma podrien ser capaços de recuperar part de la funció visual.

I és que estudis previs havien demostrat que les fibres del nervi òptic podien ser capaços de regenerar-se. La nova troballa mostra que aquestes fibres poden créixerprou com per arribar des de l’ull fins al cervell de manera que troben connexió amb lesneurones, permetent que els circuits visuals tornin a formar-se.


Tot i això, els científics indiquen que la visió recuperada pels ratolins intervinguts era limitada, no arribant a la capacitat de detectar objectes. Ara s’hauran de centrar en adaptar la troballa en un tractament efectiu en pacients humans, fent així útil tot aquest procés.

Si ho aconsegueixen, serà sens dubte un pas endevant en el tractament ocular de pacients amb desperfeccions oculars, fent possible en un futur que els cecs recuperin la visió.

 

http://alt1040.com/2012/05/regeneracion-del-nervio-optico

Eduard Esteller

0 comentarios