Blogia
colorblau

Suma't al rosa.

Suma't al rosa.

Es preveu que una de cada nou dones desenvoluparà un càncer de mama. Aquest tipus de tumor és el més freqüent entre les dones i s’estima que a Catalunta hi ha 4.220 casos, el 29% del total de tumors (segons el Departament de Salut). La delegada de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Catalunya, Ángela Sánchez, ha previngut a la ACN que hi ha aproximadament un 14,6% de dones, que solen ser immigrants o dones de clase mitja-baixa i amb pocs estudis i recursos que no es fan la mamografia recomenada cada dos anys. Aquest  percentatge implica una taxa important de no-detecció. 

 El pla director d’oncologia està orientat a detectar el cáncer estant a la fase inicial, és a dir, abans de que es presentin els símptomes, per a simplificar el seu tractament i curació.

Avui, es celebra el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, una celebració que serveix per a sensibilitzar al món sobre aquesta patologia i per homenatjar a les dones que lluiten per sobreviure amb aquesta malaltia, als metges i als investigadors.

 Ahir dijous, uns quants edificis emblemàtics com el Palau de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la torre Agbar, la Sagrada Família o la Pedrera van il·luminar-se de color rosa de manera simultània a les 20h amb motiu de celebrar el Dia Internacional del Càncer de Mama. Algunes associacions de casteller de Catalunya, com els Castellers de Poble Sec i la Colla Castellera Jove e Barcelona van aixecar castells formats per dones com un símbol de solidaritat a la plaça Sant Jaume.

 

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/una-cada-mujeres-mayores-anos-hacen-mamografias-2228821 

http://www.lavanguardia.com/vida/20121019/54352701175/una-nueve-mujeres-cancer-mama-vida.html

 http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/barcelona-suma-rosa-2229687

 

Brisa Alcón

0 comentarios