Blogia
colorblau

El satèl·lit europeu GOCE

El satèl·lit GOCE fa mapes del camp gravitatori de la Terra i s’aproparà més al nostre planeta. Baixarà fins a alçades on mai han estat altres satèl·lits. El vehicle ha estat la major part del temps de la seva missió a una alçada de 255 km que és una alçada 500 km inferior a la de la resta de projectes d’observació terrestre.

Els enginyers faran baixar el satèl·lit 20 Km més amb la intenció de millorar la resolució de les dades obtingudes.

El satèl·lit haurà de combatre la resistència atmosfèrica per mantenir l’estabilitat necessària per mesurar la gravetat, però la qualitat de les dades millorarà aproximadament un 35%.

El satèl·lit  detecta petites variacions en la gravetat a la superfície terrestre.

Les dades que ens proporciona el satèl·lit tenen aplicacions importants en diversos camps. Aquestes dades són utilitzades per estudiar les corrents marines, els canvis del nivell del mar, l’alçada de la superfície terrestre i la profunditat de les muntanyes. També s’utilitza en el camp de l’enginyeria civil per comparar alçades a diferents llocs.

Un dels èxits del GOCE és que ha estat el primer en reproduir el primer mapa global d’alta resolució de l’espai entre l’escorça terrestre i el mantell suprior. Això, permet estudiar l’interior de la Terra que ens permet entrendre millor els terretrèmols i les erupcions volcàniques.

 http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2012/11/121119_satelite_gravedad_am.shtml

http://elpais.com/diario/2011/04/13/futuro/1302645601_850215.html

 

Carlos García

0 comentarios