Blogia
colorblau

Un cor més sa: el dels vegetarians.

Un cor més sa: el dels vegetarians.

La dieta vegetariana podria convertir-se en una “solució” per curar els trastorns relacionats amb el cor i els vasos sanguinis. Tal qual es demostra amb un estudi realitzat a la Universitat d’Oxford on les persones amb una dieta pobre en aliments d’origen vegetal presenten un 32% menys de risc a patir malalties cardiovascular a aquelles persones omnívores.

L’estudi es va realitzar als anys 90 amb una participació de 45.000 voluntaris, que donaven una informació acurada sobre les seves dietes i  seves activitats físiques a més del consum d’alcohol i tabac. Un 34 % d’aquest eren vegetarians cosa que va permetre fer una estimació precisa sobre els riscs associats als dos tipus de dietes. També se’ls va registrar la pressió arterial i se’ls van fer anàlisi de sang. Al llarg d’onze anys que va durar l’experiment es van identificar 1066 voluntaris que van ser hospitalitzats i 169 de morts a causa de malalties cardiovasculars. En general era major el nombre de omnívors morts i hospitalitzats que els de vegetarians.

Això demostra que la dieta és clau en la prevenció de malalties del cor. De forma generals els vegetarians presenten un pes corporal més normal, una pressió arterial més regular (en general més baixa) i un nivell inferior de colesterol que aquells voluntaris que tenien una dieta més diversa. Amb aquest experiment els científics remarquen que fer una dieta vegetariana no és sinònim a tindre un cor immune , però sí que la disminució del consum d’aliments d’origen animal, ajuden a prevenir aquests trastorns.

 

Links

http://www.investigacionyciencia.es/noticias/el-corazn-ms-sano-de-los-vegetarianos-10836

http://ajcn.nutrition.org/content/early/2013/01/30/ajcn.112.044073

 

Àlex Espinal

 

 

0 comentarios