Blogia
colorblau

Jacob Barnett, un Albert Einstein amb autisme.

Un cop més els nostres coneixements queden en evidencia davant de la poderosa ment humana. Aquest cop és la historia del nord-americà Jacob Barnett la que ens sorpen. 

Segons una entrevista de la BBC, Barnett és un nen al que li van diagnosticar autisme als dos any quan, de sobte, va deixar de parlar i comunicar-se. Es temia que potser mai arribés a llegir i a funcionar per sí mateix.

Els metges van quedar sorpresos quan, després de dos anys incomunicat i tancat en sí mateix, en Jacob no només va tornar a parlar si no que era capaç d'expressar-se en quatre idiomes.

Des d'aleshores, tan els metges com els seus propis pares, no abandonen la seva sopresa davant la capacitat intelectual del nen i el seu coeficient intelectual, superior al d'Einstein. 

Ja de ben petit memoritzaba els carrers de les ciutats que visitava i montava maquetes a casa amb bastonets. També recitava l'abecedari de principi a fí o dibuixava patrons matemàtics amb cordes a terra.

Als onze anys va entrar a la universitat, als dotze feia de professor de reforç d'universitaris mentre desenvolupava una teoria astrofísica digna del nobel segons experts i actualment, als catorze anys, esta fen el seu doctorat en física quàntica.

La mare d'en Jacob, Kristine Barnett, explica la historia del seu fill en un llibre. Narra anècdotes com que, als vuit anys, el nen va començar a sentir una forta atracció sobre tot el que tenia relació amb l'Univers i va començar a assistir a les classes d'Universitat seient a última fila en silenci. 

Els experts veuen en Jacob un probable guanyador del premi Nobel i, en un futur pròxim, un gran físic.


Jacob Barnett, ¿un Albert Einstein con autismo?

 

Dana Antolín

1r Batxillerat B

0 comentarios