Blogia
colorblau

Telèfons intel·ligents, ens connecten o desconnecten?

Telèfons intel·ligents, ens connecten o desconnecten?

Els telèfons mòbils van ésser creats per la necessitat de connectar a les persones, però des que a van aparèixer els coneguts com a telèfons intel·ligents o smartphones, cap al 2007, la cosa va anar molt més enllà.

Pensar en que un dispositiu mòbil tingui la capacitat de mantindre’s connectat a totes hores i a qualsevol lloc és apassionant. Poder accedir a internet, xatejar i descarregar continguts fora de casa sembla ser una avantatge de la tecnologia actual, encara que no tothom ho veu així.

Diversos estudis com el del Pew Research Center demostren que es pot arribar a crear una adicció entorn als smartphones, fent que ens aïllem totalment del que ens envolta físicament. Sentir la necessitat, per exemple, de rebre un missatge quan nosaltres responem a un xat pot arribar a crear ànsia o frustració en una persona, al veure que un interactúa però no rep cap resposta a canvi. Passa el mateix quan ens "enganxem" al algún joc i arribem a un nivell que no ens podem passar.

Al cap i a la fi cadascú és lliure de fer el que vulgui, però de veritat val la pena, per exemple, sortir amb els amics i que no et parlin perquè no deixen estar el mòbil? O anar a un sopar d’empresa i que et passi el mateix? Al final el que aconseguim amb això és crear una societat dependent, que viu amb el mòbil enganxat a les mans sense parlar-se. A quin punt estem disposats a arribar?

David Canosa

Fonts i llocs d’interès:

http://pewinternet.org/~/media//Files/Reports/2011/Cell%20Phones%202011.pdf

http://blogs.scientificamerican.com/observations/2011/08/17/smartphones-good-for-being-social-and-anti-social/

http://thenanobyte.com/2013/08/is-smartphone-addiction-turning-us-into-a-sad-antisocial-lot/

0 comentarios