Blogia
colorblau

TIC'S

Es venen 80000 Apple Watch en una hora

Es venen 80000 Apple Watch en una hora

Apple va aconseguir vendre 800,000 unitats de l’Apple Watch (el seu nourellotge inteligent) en tan sols una hora, de 12 a. m. a 1 a. m. del 10 d’abril, dia en el qual el rellotge intel·ligent va sortir a la venda en nou països Això segons dades de l’últim informe de l’agència d’anàlisi de mercat Slice.

 

A partir de la 1 de la matinada, fins a les 8 del matí del mateix dia, ja s’havien venut el 86 per cent de les unitats disponibles de l’Apple Watch per a la primera onada de venda.Per quan la primera setmana de disponibilitat del rellotge s’havia acabat, Apple ja havia venut 1.4 milions del rellotge intel·ligent Apple Watch. D’acord amb les xifres de l’estudi, el 62 per cent d’unitats van correspondre a l’Apple Watch Sport, la versió més econòmica del rellotge. El 38 per cent d’unitats van ser de l’Apple Watch amb preu mitjà.

 

La empresa Slice diu que menys de l’1 per cent d’unitats van ser l’Apple Watch Edition, que es va vendre amb un preu mitjana de US$11,000 (uns 10,000€). L’Apple Watch Edition, amb un cos banyat en or, té un preu inicial de *US$10,000 (uns 9,000€) i que topa en els US$17,000 (uns 15,500€).

 

La signatura d’anàlisi va arribar a aquestes xifres després d’analitzar un panell de més de 2 milions de compradors en línia. Slice utilitza les dades dels rebuts de compra electrònics, per la qual cosa no utilitza navegadors, aplicacions o programari instal·lats per l’usuari.En perspectiva, els rellotges intel·ligents amb Android Wear van aconseguir distribuir 740,000 unitats durant tot 2014. Així mateix, el rellotge Pebble va vendre 1 milió d’unitats en el mateix període. És a dir, Apple va vendre en una setmana el mateix nombre d’unitats de l’Apple Watch que els seus competidors van vendre en un any.

 

Albert Lalmolda

 

http://www.lavanguardia.com/tecnologia/moviles-dispositivos/20150128/54425187705/apple-watch-llegara-al-mercado-en-abril.html

http://www.actualidadipad.com/el-modelo-de-apple-watch-de-42-mm-supone-el-80-de-las-ventas/

Skype Translator, el “traductor universal” de Microsoft ja està disponible

Skype Translator, el “traductor universal” de Microsoft ja està disponible

Primer semblava un experiment d'intel·ligència artificial o un projecte a llarg termini dels quals viuen en els laboratoris de grans companyies, però fa uns mesos, Microsoft anunciava que el seu futurista traductor per a trucades de vídeo Skype Translator es trobava disponible per qui desitgés fer una prova mitjançant invitació. I avui, Microsoft ha obert ja aquesta aplicació basada en Skype, com a beta gratuïta que es pot descarregar des de la tenda d'aplicacions de la companyia i que és compatible amb Windows 8.1 i amb Windows 10.

Skype Translator permet dur a terme una traducció bidireccional d'una conversa entre dues persones, a les quals va assistint escoltant i traduint, tant mitjançant veu com amb transcripcions escrites dels missatges originals i dels traduïts, que es mostren en un lateral de la pantalla a manera de xat, la qual cosa permet a més comprovar si el sistema no ha comprès correctament una de les teves frases (encara que això és opcional i es pot triar si es desitja aquesta transcripció escrita).

De moment, l'aplicació està disponible amb traducció d'espanyol a anglès, encara que sí proporciona traducció escrita de missatges entre 40 idiomes. El desenvolupador recomana que utilitzis el programa amb auriculars i micròfon per a una major precisió del reconeixement i també s'indica que és necessari desinstal·lar primer l'aplicació Skype si la tens instal·lada en l'entorn Metre del teu ordinador o tableta amb Windows 8.1. 

Jo he tingut el plaer de provar-la i funciona molt bé, el traductor és correcte i no comet cuasi errors, gràcies a coses com aquesta, tal com el video d'abaix demostra, un pas endavat en les comunicacions. Us deixo la pàgina per si algú està interessat en provar-ho.

http://www.skype.com/es/translator-preview/

http://www.redusers.com/noticias/skype-translator-el-traductor-en-tiempo-real-esta-disponible-de-forma-abierta/

http://www.unocero.com/2015/05/12/skype-translator-ya-esta-disponible-para-todo-el-mundo/

Raúl Fernández

Samsung i Samsonite volen que la teva propera maleta es connecti al mòbil i faci check in sola

Samsung i Samsonite volen que la teva propera maleta es connecti al mòbil i faci check in sola En aquest auge per crear dispositius connectats, mal anomenats intel·ligents, hem vist com tot tipus d'objectes han aconseguit connectivitat perquè, a través del mòbil, puguem interactuar de diferents formes. Les maletes tampoc es lliuren i Samsonite ja està treballant en elles al costat de Samsung.

Les dues companyies han anunciat que estan treballant en maletes amb connectivitat sense fil que faran que els nostres passejos amb ella pel carrer o l'aeroport siguin més segurs. De moment, ja han parlat d'una funció que segur molts esteu desitjant tenir: poder facturar la maleta segons passeu per la porta i sense necessitat de passar pel mostrador.

Si Samsung i Samsonite compleixen amb el promès, quan usem una de les seves maletes podrem fer check-in automàticament. Gràcies a un sensor es calcularà el pes i gràcies a la informació del nombre de vol en el mòbil s'encarregarà de tancar el procés. Això sí, haurem de portar-la a la cinta transportadora igualment, no tot ho va a fer ella.

A més d'aquesta funció, també serà possible posar un avís perquè si perd la sincronització amb el mòbil s'activi una alarma (per evitar que ens la robin per exemple). També serà possible veure la posició per GPS, en cas d'extraviament.

Una altra tecnologia que s'ha donat a conèixer, això ve per la via de Samsung, és un sistema motoritzat que permeti a la maleta seguir-nos sense necessitat que tirem d'elles. Tenint en compte el gran i pesat que pot arribar a ser (sense oblidar-nos de l'autonomia) no sembla que sigui una tecnologia viable a curt termini.

Normalment, i això és una opinió personal, no estic a favor d'afegir connectivitat a tots els objectes que tenim però si ambdues companyies aconsegueixen una maleta que es facturi sola i que pugui localitzar-la per GPS, aconseguiran que jubili sense pestañear la que utilitzo ara mateix.

http://www.tecnopasion.com/samsung-samsonite-equipaje-inteligente-14273/
http://www.lanacion.com.py/2015/05/09/samsung-y-samsonite-disenan-una-maleta-que-se-conecta-al-smartphone/
http://clipset.20minutos.es/samsung-y-samsonite-trabajan-en-la-maleta-inteligente/

Raúl Fernández

"Office Lens" el nou escàner de pissarres i de documents

"Office Lens" el nou escàner de pissarres i de documents

Fa temps que Microsoft va deixar enrere l’exclusivitat dels seus productes, i ja no té problemes per publicar els seus programes i aplicacions de referència en el maquinari o els sistemes operatius de la competència. El recent Office per iPad és un bon exemple. Fins i tot Cortana, l’assistent de veu de Windows Phone (i Windows 10) arribarà a iOS i Android en forma de app. Avui, la companyia de Redmond anuncia una altra app exclusiva que es converteix en multiplataforma. Es tracta de Office Lens, el popular escàner de documents de Windows Phone, que ara s’estrena en iOS i Android.
Amb una puntuació mitjana de 4.6 sobre 5 en més de 18.000 reviews, Office Lens és una de les apps més populars de Windows Phone, encara que és veritat que no té molta competència.
Es tracta d’un escàner de documents que no es limita a fer una simple foto als papers, sinó que és capaç de corregir l’angle i mostrar en primer pla documents que fotografia des d’un lateral. No importa des d’on facis la foto, sempre obtindràs el document com si haguessis fet la captura des d’a dalt. Resulta molt útil per escanejar rebuts, cartells, o projectes professionals. Una altra de les funcions més pràctiques de Office Lens és que emmagatzema aquests documents en OneNote o en el núvol, a través de OneDrive, per compartir-los automàticament amb tots els teus dispositius i PCs. Per descomptat, és 100% compatible amb Microsoft Office. Office Lens incorpora programari de Reconeixement Òptic de Caràcters (OCR) que permet convertir la imatge dels documents en text, per guardar-los en format Word. També exporta fotos i textos a PDF i PowerPoint Si escaneges una targeta de visita, és capaç d’extreure noms, adreces i telèfons per afegir-los a la teva llista de contactes.

En aquest vídeo Microsoft explica els seus principals funcions:

http://bcove.me/f3qj5fh3

Raúl Fernández

http://reparar-iphone.com/office-lens-escanea-documentos-con-iphone/

http://www.cnet.com/es/noticias/microsoft-office-lens-convierte-iphone-celular-android-escaner-moderno/

http://www.tecnopasion.com/microsoft-presenta-escaner-documentos-office-lens-13651/


Zuckeberg no vol problemes amb les operadores telefòniques

Zuckeberg no vol problemes amb les operadores telefòniques

Les paraules del fundador de Facebook, Mark Zuckeberg, eren les més esperades del dia. El gran volum de dades que consumeix la seva xarxa social, els serveis que està llançant que utilitzen les infraestructures de les operadores i la seva idea de portar la xarxa a zones en vies de desenvolupament eren els temes a tractar en la seva conferència al Mobile World Congress de Barcelona, però l'empresari ha tancat la qüestió assegurant que ell no és un regulador i que els operadors "no han de tenir por" als seus serveis.

"No sóc un regulador", ha afirmat fins a tres vegades l'empresari, que ha evitat pronunciar-se sobre la posició que han de prendre les operadores. El que sí que ha assegurat Zuckerberg és que aquestes "no han de tenir por" a serveis com les trucades des de WhatsApp, encara que clarament perjudicaran els ingressos de les operadores.

De fet, un dels arguments que esgrimeix Zuckerberg és que el públic està virant els serveis que demana, i que si abans els ingressos de les operadores venien dels SMS i la veu ara provenen de les dades.

Aquest argument també és el que ha utilitzat per fer una crida a més operadores a unir-se al seu projecte internet.org, que busca portar internet a zones de països en desenvolupament o del tercer món. Pel directiu, oferir alguns serveis d'internet gratis en aquestes zones no només millora la vida dels habitants, sinó que a la llarga les operadores rendibilitzaran la inversió que han de fer en infraestructures perquè això sigui possible gràcies al fet que els locals contractaran altres serveis.

Zuckerberg ha anunciat que ja estan en marxa projectes d'internet.org a sis països, entre ells Zàmbia i Colòmbia.

El fundador de Facebook també ha celebrat que altres empreses com Google hagin anunciat que treballen per portar internet a països en vies de desenvolupament amb globus i fins i tot drones, com ha anunciat a Barcelona el vicepresident de Google Sundar Pichai.

http://www.abc.es/tecnologia/moviles-telefonia/20150302/abci-zuckerberg-facebook-operadoras-201503021955.html

http://www.ara.cat/economia/Volem-connectar-conferencia-Zuckerberg-MWC_0_1313268942.html

http://www.lavanguardia.com/tecnologia/mobile-world-congress/20150302/54426601730/agenda-primera-jornada-mobile-world-congress.html

Raúl Fernández

S'ha de limitar l'us del mòbil en els nens?

S'ha de limitar l'us del mòbil en els nens?

Fa uns mesos vèiem com els terminals mòbils estaven convertint-se en el màxim problema del conegut com a “Trastorn d’Addicció a Internet“o “IAD” (per les seves sigles en angles), causant de sensacions d’addicció, depressió i ansietat, necessitat d’estar permanentment connectat, sentiments de solitud, angoixa i aïllament si es privava a l’usuari del seu benvolgut i/o estimat  terminal.
És un problema que es dóna en casos extrems, però que cada vegada preocupa més a pares i psicòlegs a causa de l’ús constant del mòbil i el seu impacte en els cervells en formació dels usuaris més joves. I és aquí quan sorgeix la idea del tipus: per què no fem una llei que prohibeixi l’ús del mòbil als nens?
És just la polèmica idea que van proposar a Taiwan fa uns dies, amb la intenció d’evitar els mals usos de les noves tecnologies per part dels seus fills. En concret, es parlava de prohibir l’ús del mòbil fins als dos anys d’edat i es pretenia que tot aquell menor de 18 anys que ho utilitzés no pogués fer-ho més de 30 minuts seguits, baix possible multa d’uns 2.000 dòlars.
Com pretenien que es vigilés als nens? Doncs haurien de ser els pares, amics i familiars els que estiguessin pendents però qualsevol persona podria denunciar als petits si els observava passant molta estona amb la mirada perduda en el mòbil.


Crec que més que limitar o bloquejar l’accés dels joves als telèfons intel·ligents, tindríem que ser capaços d’ensenyar-los a usar-los correctament, explicant-los com fer-ho, durant quant temps, en quines situacions, quins riscos pot haver-hi, amb qui poden o no compartir dades, etc. I en el cas que es produeixi un addicció, tractar de resoldre-la per nosaltres mateixos, amb ajuda d’un especialista en el tema.

 

http://www.jesusdml.es/2014/01/13/ios-android-iphone-ipad-tablet-ordenador-para-ninos/

http://www.levante-emv.com/vida-y-estilo/tecnologia/2013/11/16/smartphones-tablets-seguras-hijos/1051677.html

 

Albert Lalmolda

Huawei i Orange presenten el "Car-Wifi"

Huawei i Orange presenten el "Car-Wifi" Molts professionals que viatgen sovint saben el que és un "MiFi", un dispositiu que compta amb una connexió de dades, 3G o 4G, i que proporciona una xarxa Wi-Fi a la qual poden connectar-se diversos equips per comptar amb accés a Internet , la qual cosa evita que hagis de fer servir el vostre telèfon intel·ligent com a mòdem per al portàtil o utilitzar un mòdem USB 3G amb l'ordinador. Doncs bé, Orange i Huawei han presentat un dispositiu MiFi amb connexió 4G creat per utilitzar en el cotxe i connectar mitjançant Wi-Fi fins a 10 dispositius a Internet (i entre ells, és clar) com tindries a casa teva amb un router sense fil.

El dispositiu és ideal per portar al cotxe quan hi ha diverses persones, per exemple nens, que volen connectar les seves tauletes, smartphones o consoles sense haver de fer servir un smartphone com a punt d'accés o per a determinats sectors com taxistes o conductors de vehicles que vulguin oferir als seus passatgers la possibilitat de connectar-se a Internet d'una manera senzilla. I és que el router "Car Wi-Fi" es connecta a l'alimentació de 12 volts de l'encenedor del cotxe i només té un botó per engegar i obrir la connexió.

El Car Wi-Fi d'Huawei té unes dimensions de 59 × 49 × 88 mm i un pes de 50 grams de pes, de manera que pots portar a sobre o guardar-lo en la guantera i pot ser configurat des d'un smartphone o tablet.

El preu del Car-WiFi com a dispositiu lliure és de 99 euros, sense tarifes ni compromisos, encara que l'operador indica que es pot adquirir també per 4 euros al mes en venda a terminis amb les tarifes d'Orange compartint la capacitat de la tarifa de dades del telèfon intel·ligent amb el dispositiu.

http://www.adslzone.net/2015/02/16/huawei-orange-car-wifi/
http://www.elandroidelibre.com/2015/02/car-wi-fi-4g-la-apuesta-de-orange-y-huawei-para-tener-internet-en-el-coche.html
http://www.eleconomista.es/ecomotor/motor/noticias/6481913/02/15/WiFi-en-su-coche-gracias-a-Orange-y-Huawei.html

Raúl Fernández

Apple torna a fer uns dels seus “shows”

Apple torna a fer uns dels seus “shows”

 Apple torna a fer uns dels seus “shows”, així ho descriuen els principals diaris. Avui dijous 16 d’octubre apple ha fet una de les seves famoses presentacions presentant el ipad air 2

 En la presentació han començat parlant sobre l’ iphone 6 i iphone 6 plus i les seves principals característica presentades en l’anterior presentació també sobre el Apple watch descrivint-lo com el perfecte acompanyant del iphone.

Tot seguit han presentat el nou osx 10 Yosemite és a dir el software per a mac en el qual inclou una compatibilitat total amb els dispositius Apple amb ios8 és a dir per a exemple ara amb osx Yosemite podem agafar les trucades que rebem al mòbil des de l’ordinador mentre estiguin connectats a la mateixa xarxa wifi. També en el Apple TV ara ens podrem connectar sense la necessitat d’estar connectats a la mateixa xarxa wifi i això és una gran noticia per als estudiants d’aquesta nostra escola, ja que no haurem d’estar connectats a la xarxa igarbi per a poder projectar l’ipad.

 Entre les seves noves prestacions del ipad air 2 són: augment dels megapixels de la seva càmera fins als 8 és a dir passa de 5mpx a 8mpxs, eliminació del botó de silenciar,incrementa la seva memòria ram que passa de 1Gb en el seu model inferior a 2Gb en el nou model i passa a tenir la característica fonamental que s’està introduint als dispositius d’Apple, el touch id, també podrem comprar amb el terminal amb el Apple pay per internet. El preu del ipad air 2 oscil·la entre 499$ i 699$ la versió sense cel·lular

 També han anunciat la sortida al mercat d’un nou imac amb una pantalla de 14,7 milions de píxels i amb retina amb definició 5k que aquest es podran començar a comprar a partir d’avui.

Fonts d’informació:

 http://www.apple.com/apple-events/2014-oct-event/

 http://www.muycomputer.com/2014/10/16/ipad-air-2-caracteristicas-y-precio

 

Albert Lalmolda

Google prepara un nou terminal: el Nexus 6

Google prepara un nou terminal: el Nexus 6

Després de que Apple i Samsung posin a la venda els seus nous terminals, Iphone 6 i Galaxy Note 4 respectivament, el següent fabricant que estarà en el punt de mira dels usuaris, un any després serà Google el qui mourà fitxa amb un nou terminal, el Nexus 6 que s’espera que surti a la venda el 16 d’octubre.

Durant uns mesos es va estendre un rumor sobre que Google deixaria de fabricar telèfons a favor de la campanya Android Silver, consistia en, telèfons d’altres marques sense cap modificació del sistema Android habitual. Motorola serà l’encarregat de fabricar-ho, s’espera un disseny similar al recentment sortit a la venda Motorola Moto X amb una pantalla de 5’9 polzades, massa gran per alguns usuaris en l’aspecte de comoditat, però segons els experts serà més petit que l’Iphone 6 plus, que aprofitaran millor els espais donant més amplitud al telèfon i sense quasi bordes. Encara no se sap el nom exacte però tot apunta a que serà o Nexus 6 o Nexus X.

Pel que fa a les especificacions, el telèfon tindrà unes prestacions molt altes, amb un processador Snapdragon 805 a 2,7Ghz, 3GB de RAM, una bateria de 3200mAh, i que Motorola prepara una càrrega ràpida de 15min que donarà una autonomia de 8 hores. La càmera importarà una gran millora sobre les anterior versions amb una càmera de 13Mpx i la frontal es mantindrà en 2,1 Mpx, tindrà una gravació 4k de vídeos a 120 fotogrames per segon. La pantalla tindrà una resolució de 2.560 x 1.440 píxels QHD.

Pel que fa al preu, els Nexus sempre han tingut un preu molt assequible respecte els telèfons de gama alta, podent-te comprar dos Nexus al preu d’un Iphone o un Samsung amb les mateixes prestacions o inclús més altes. El preu rondaria els 400€ el de 16GB i 450€ el de 32GB, lo que fa que sigui un dels millors mòbils en la relació qualitat-preu.

Raúl Fernández

 

http://www.tecnopasion.com/nuevas-filtraciones-nexus-6-9833/

http://www.tecnopasion.com/nexus-6-version-6-pulgadas-moto-x-9727/

http://www.digitaltrends.com/mobile/nexus-6-news/

http://www.pcadvisor.co.uk/news/mobile-phone/3508162/nexus-6-release-date-specs-features-uk-price/Facebook compra WhatsApp

Facebook compra WhatsApp

El passat 19 de febrer ens arribava la notícia que Facebook havia pagat uns 19.000 milions de dòlars americans per la compra de WhatsApp.

L’acord es va dur a terme a Palo Alto, California, on els màxims directius de les dues empreses es van reunir a la residència del creador de Facebook. L’empresa de Marc Zuckerberg desembutxacarà un import total dividit en gran part en accions i diners en efectiu que es repartiran entre empleats, un total de només 55 persones.

Facebook prèn aquesta decisió per augmentar la seva competència. La xarxa social més gran del món amb 1.100 milions d’usuaris registrats encara no domina en el camp de la missatgeria instantània. WhatsApp fins ara té uns 450 milions d’usuaris actius diaris i impera mundialment en aquest sector, d’aquí la raó de la compra.

L’èxit de la app d’icona verda, fundada i presidida per Jan Koum, es deu a la simplicitat i eficiència que ofereix encara que no és del tot gratuïta. Tot i que ha sofert diverses caigudes de servidors, deixant desconectats als clients, altres empreses del sector com WeChat o Line no han sabut aprofitar aquests errors, i se situen molt per sota pel que fa en beneficis.

"WhatsApp s’acosta als 1.000 milions d’usuaris actius," assegura Zuckerberg. Ara la missió de l’empresa nord-americana serà trobar aquest públic millorant el servei que avui la app ja dóna. Veurem com s’ho fan.

Es farà com quan Facebook va comprar el 2012 Instagram. WhatsApp seguirà funcionant de forma independent, és a dir, conservant la marca.

Amb aquest moviment estratègic, Facebook es consolida encara més i demostra que va en camí de monopolitzar el món de la comunicació a nivell mundial. Veurem el que fa la competència al respecte per tal d’evitar-ho.

 

Fonts i llocs d’interès:

http://www.expansion.com/2014/02/19/empresas/tmt/1392849185.html

http://www.elmundo.es/economia/2014/02/19/53052f1e268e3eed5d8b456c.html

http://news.sky.com/story/1214399/facebook-agrees-to-buy-whatsapp-for-19bn

http://www.irishtimes.com/news/technology/gadgets/why-facebook-founder-had-to-buy-whatsapp-1.1700459

David Canosa

24/02/2014

Telèfons intel·ligents, ens connecten o desconnecten?

Telèfons intel·ligents, ens connecten o desconnecten?

Els telèfons mòbils van ésser creats per la necessitat de connectar a les persones, però des que a van aparèixer els coneguts com a telèfons intel·ligents o smartphones, cap al 2007, la cosa va anar molt més enllà.

Pensar en que un dispositiu mòbil tingui la capacitat de mantindre’s connectat a totes hores i a qualsevol lloc és apassionant. Poder accedir a internet, xatejar i descarregar continguts fora de casa sembla ser una avantatge de la tecnologia actual, encara que no tothom ho veu així.

Diversos estudis com el del Pew Research Center demostren que es pot arribar a crear una adicció entorn als smartphones, fent que ens aïllem totalment del que ens envolta físicament. Sentir la necessitat, per exemple, de rebre un missatge quan nosaltres responem a un xat pot arribar a crear ànsia o frustració en una persona, al veure que un interactúa però no rep cap resposta a canvi. Passa el mateix quan ens "enganxem" al algún joc i arribem a un nivell que no ens podem passar.

Al cap i a la fi cadascú és lliure de fer el que vulgui, però de veritat val la pena, per exemple, sortir amb els amics i que no et parlin perquè no deixen estar el mòbil? O anar a un sopar d’empresa i que et passi el mateix? Al final el que aconseguim amb això és crear una societat dependent, que viu amb el mòbil enganxat a les mans sense parlar-se. A quin punt estem disposats a arribar?

David Canosa

Fonts i llocs d’interès:

http://pewinternet.org/~/media//Files/Reports/2011/Cell%20Phones%202011.pdf

http://blogs.scientificamerican.com/observations/2011/08/17/smartphones-good-for-being-social-and-anti-social/

http://thenanobyte.com/2013/08/is-smartphone-addiction-turning-us-into-a-sad-antisocial-lot/

Apple: el nou Ipad Mini?

Apple: el nou Ipad Mini?

Apple ha anunciat pel proper 23 d’octubre, a Sant José (California) , la presentació d’un nou producte, que podria ser l’Ipad Mini.  

Després de molts mesos d’especulacions, finalment sembla que sortirà al mercat un nou producte Apple anomenat Ipad Mini de 7’85 polsades que competirà amb els “tablets” de Amazon (Kindle Fire HD) y Google (Nexus 7).

Però podria no ser l’única novetat de la companyia Apple perquè també hi ha possibilitats de comercialitzar un nou model de MacBook de 13 polsades, encara que no se sabrà si és del tot cert fins el pròxim 23 d’octubre. Si és així, la companyia Apple s’avançarà a Microsoft que vol presentar un nou sistema operatiu – Windows 8- i la tauleta Surface el 29 d’octubre del 2012.

D’aquesta manera, Apple intenta innovar per tal d’incrementar el seu mercat internacional d’educació i així, obtenir més beneficis deixant enrere les altres companyies tecnològiques.  

S’espera amb impaciència la confirmació de la noticia del nou Ipad Mini que es presentarà en societat el dia 23 d’octubre del 2012. La premsa ha rebut la invitació per aquesta presentació l’eslogan de la qual és “We’ ve got a little more to show you“ escrita sobre la part superior del logotip de la poma. 

Fonts : http://www.lavanguardia.com/tecnologia/20121016/54353118073/apple-anuncia-un-evento-el-23-de-octubre-el-ipad-mini.html

http://www.ipadizate.es/2012/10/16/keynote-ipad-mini-23-octubre/

 

Júlia Ayats

Pròximament, iCloud

Pròximament, iCloud

 

 

Apple està preparant el llançament d’una nou servei:  iCloud. Aquest servei estarà disponible per iPhone, iPad i  iPod a través de l’aplicació streaming i consisteix en una mena de magatzem virtual on es podran dipositar diferents pistes de música per ser escoltades sense necessitat de descàrrega directa. És a dir, sol s’haurà de comprar i descarregar la aplicació (streaming) i comprar les cançons. En principi aquest sistema està pensat sol per cançons adquirides mitjançant iTunes, pro amb el temps s’espera que la companyia de Steve Josh introdueixi un pla de subscripció amb una tarifa anual que et permeti introduir cançons no obtingudes per iTunes. Lady Gaga la última gran incorporació que li faltava a Apple, i després de la seva incorporació, s’espera que aquest nou servei sigui presentat aquest dilluns tot i que no es descarta que s’endarrereixi per dificultats tècniques. iCloud també està pensat per la visualització de pel·lícules i series online, però les negociacions amb les productores estan molt endarrerides, així que, si aquest servei està finalment disponible, es farà esperar. Es creu que Apple s’emportarà el 30% dels beneficis, el 58% les discogràfiques i el 12% restant se l’emportarien els autors.

 

 

Miquel López

Els avenços de la tecnologia i la sofisticació dels aparells fotocopiadors i retocadors podrien servir, avui dia, per fer una còpia perfecta de qualsevol cosa, inclosos els diners. Si en algun moment n’heu intentat fotocopiar, us haureu trobat amb una sorpresa inesperada: l’ordinador impedeix la operació.

La constel·lació d’EURion va ser descoberta l’any 2002, per un jove alemany mentre intentava fotocopiar un bitllet i la fotocopiadora li denegava constantment. Aquesta constel·lació es basa per 5 punts concrets que al ser reconeguts per algun mecanisme de còpia, aquest mecanisme es neutralitza impedint dur a terme aquesta còpia.

Des de l’any 2000, la indústria i la banca treballen juntes per impedir que una nova generació de falsificadors intoxiqui amb Euro falsos el mercat. Per això han creat sistemes de protecció al interior dels programes de disseny i de les impressores i escàners.

Aquesta constel·lació es pot apreciar amb més facilitat en un bitllet de 10 euros.

Altres bancs escullen integrar la constel·lació en el disseny del bitllet. En bitllets alemanys, els cercles d’EURion eren la partt ’interior dels cercles concèntrics del fons del bitllet i a les antigues lliures del Banc d’Anglaterra, apareixien com el peu de les notes musicals.

Malgrat la seva descoberta els detalls tècnics de la constel·lació d’EURion continua sent secret i només els seus creadors i usuaris en saben la fòrmula. Fins i tot no se sap si aquest mecanisme d’anti-fasificació té algun nom oficial. 

Durant 2004, diversos usuaris van descobrir que les últimes versions de Photoshop no permetien treballar amb diners, i es va pensar que aquests programes estaven basats en el mateix mecanisme que les fotocopiadores. Segons un article d’una revista anglesa, el mecanisme de detecció de diners, havia estat dissenyat pel Grup de Força de dissuasió de Falsificació del Banc central (un organisme creat pels bancs centrals de 27 països).

No obstant, experiments posteriors realitzats per Steven J. Murdoch van demostrar que els sistemes d’antifalsificació de mecanismes que usava Photoshop i altres programes no estaven basats en el cap constel·lació, sinó en la detecció d’una marca d’aigua digital dins el bitllet, desenvolupat per Digimarc.

La llei americana permet la reproducció dels bitllets sempre i quan siguin un 75%  o un 150 % dels originals i només la imatge del bitllet apareix en una cara. En el cas europeu, el Banc central europeu posseeix els drets d’autor del bitllet d’Euro que permet a la seva reproducció per a la publicitat i fins similars mentre no hi hagi cap perill de confusió amb els originals.

 

 

CARLES MIRÓ

Google llança el seu propi sistema operatiu

Chrome logo

Chrome desktop

Chrome OS és un sistema operatiu desenvolupat per Google. Està basat en el "Cloud Computing" o informàtica al núvol, això vol dir que totes les dades i documents, fotos, vídeos i archius en general no estàn guardats a l’ordinador sinó que estàn literalment a internet. Un exemple del tradicional "Cloud Computing" és el servei d’email que tots fem servir, l’email queda desat a internet i és així com s’ha traslladat aquesta idea a tots els archius d’un ordinador. Chrome OS s’inicia en només 8 segons en comparació amb el que més ràpid s’obre dels actuals ordinadors, que tarda 45 segons en executar el sistema. Chrome a diferència dels ordinadors tradicionals es conecta directament a internet, ja que els tradicionals alhora d’iniciarse han de fer un seguit de processos que malgasten temps i diners com la protecció antivirus o la càrrega de programes en segon plà que fa ralentir el sistema.

Google Chrome OS destacarà per la seva rapidesa. No tindrà programes, tindrà "Web Apps", ja que està basat en la web i actualment hi ha infinites aplicacions web: des del retoc de fotografies fins a editors de vídeo, de text com Google Docs entre d’altres que faràn que no calgui perdre el temps instalant programes que a més fan relantitzar el sistema. 

El 15 de juny arribaràn els Chromebooks o portàtils amb sistema Chrome OS. Tenen la característica principal de que no tenen disc dur, això fa que siguin molt més assequibles que els actuals ordinadors. Els ordinadors que hi hauràn disponibles en el moment del llançament seràn fabricats per Samsung i Acer.

 

Pàgina web dels Chromebooks

Josep Muñoz Fité

Reconocimiento de personas a través de tres características físicas intransferibles

Reconocimiento de personas a través de tres características físicas intransferibles

Investigan la identificación de personas por la forma de andar y el movimiento de los labios, además de la identificación facial en 3D.

Según científicos valencianos, estamos cada vez más cerca del mundo robotizado y ha aparecido un nuevo aparato que es capaz de reconocer a una persona por sus movimientos al andar y al hablar. Eso es debido a que, al parecer, estas características son individuales e intransferibles de forma innata en las personas.

Por ejemplo, en la comunidad valenciana ya se ha puesto en marcha en muchos sitios el reconocimiento a través de la huella dactilar. El aparato funcionaría como

un timbre, entonces la persona en cuestión colocaría el dedo en un pequeño lector mediante el cual se le identifica i se le permite o no la entrada. Este mecanismo está ya instalado en empresas, joyerías e incluso escuelas de la comunidad.

Por el momento estos avances técnicos tienen efectos de gran sorpresa y asombro en la gente, pero muchos coinciden en que estos adelantos se harán costumbres muy pronto y que las generaciones futuras nacerán viendo esto.

 

Maria Garcia Quero.

1r BATX. A.

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/02/26/valencia/1298721279.html

Projecte "Galileo"

El sistema de navegació per satèl.lit Galileo és una alternativa de la Unió Europea a l’actual constel·lació GPS dels Estats Units i del GLONASS rus. Pren el nom de l’astrònom italià Galileo Galilei. Aquest projecte estava previst que fos operatiu al 2010 pro per causes econòmiques roman aturat.

Sistema europeo de navegación guiada por satélite, Galileo

Galileo és un sistema civil destinat a millorar el transport sobretot aeri i naval. El GPS, en canvi, es un sistema militar que pel seu ús comercial es va degradar per assegurar-se de que tingues menys precisió que utilitzat directament pel propi exercit. El llançament d’aquest nou sistema aporta una independència de la Unió Europea davant el sistema GPS dels Estats Units de cara a finalitats tàctiques i comercials. A mes a mes gracies a la utilització de un número més elevat de satèl·lits i estacions i la traça d’una òrbita millorada s’aconseguirà una precisió molt gran i s’especula que es podrà utilitzar com a pilot automàtic ja que determinarà la posició al mil·límetre.

 

https://colorblau.blogia.com/upload/externo-0c7a37268f4f9399199cef6930c0dfa3.gif

 

 

1r Batxillerat B

Miquel López

Tancades quatre webs que permetien descàrregues il·legals de videojocs

 

La Guàrdia Civil ha desmantellat una xarxa dedicada a la distribució il·legal de videojocs a través d'Internet, en una operació en la qual s'han tancat quatre webs que van arribar a oferir més de 5.000 títols mitjançant els programes d'intercanvi d'arxius Bit-Torrent, e-Donkey i PANDO.

 

En la operació Esquena, desenvolupada a les províncies d'Albacete, Alacant, Cadis, i Segòvia, han estat detinguts els quatre administradors de les pàgines de descàrregues il·legals. Les pàgines espalpsp, espalwii, espalnds i espalzone, permetien l'accés a gran quantitat de jocs que es podien descarregar mitjançant qualsevol dels programes d'intercanvi d'arxius -P2P- o jugar-hi directament a la web.

Els administradors d'aquestes pàgines obtenien importants ingressos econòmics per aquesta activitat il·lícita, gràcies a la venda de publicitat dels portals que tenien un elevat nombre de visites. En l'operació, els agents han realitzat quatre registres domiciliaris i han intervingut abundant material informàtic, com discos durs, targetes de memòria, CD i DVD, així com documentació relacionada amb la distribució il·lícita de videojocs a través d'Internet.

La investigació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de La Línea (Cadis), ha estat desenvolupada pel Grup de Delictes Telemàtics (GDT) de la Guàrdia Civil, arran de la denúncia interposada per la Federació Per a la Protecció de la Propietat Intel·lectual (FAP) i l'Associació Espanyola de Distribuïdors i Editors de Software d'Entreteniment (ADESE).

www.elperiodico.es

Xavi Garcia

Investigació policial contra Google

Investigació policial contra Google

 

El govern australià va sol·licitar a la policia obrir  una investigació contra Google per determinar si va violar les lleis locals de telecomunicacions.

La iniciativa governamental arriba després de les queixes rebudes sobre els servei d’elaboració de mapes Street View i els vehicles que s’utilitzen per fer fotografies dels carrers i després publicar-les a Internet.

Els automòbils, per on passaven, anaven recopilant dades privades de xarxes d’Internet sense fil que mancaven de mesures de seguretat per evitar intrusos.Com recorda Nick Bryant corresponsal de la BBC a Sidney, a finals de maig, el ministre de Comunicacions australià, Stephen Conroy, ja havia atacat  contra Google pel mateix tema.

Els responsables de Google  van reconèixer que efectivament els vehicles havien recopilat indegudament informació de xarxes privades domèstiques. I van confirmar que les dades recollides incloïen parts de correus electrònics, textos, fotografies i fins i tot la pàgina per la qual l’usuari navegava en aquell moment. En el blog oficial de la companyia, els responsables van assegurar que van impedir que la circumstància continués quan van tenir coneixement de l’assumpte.

 

Clàudia Porredon

 

Microsoft quiere frenar el iPhone

Microsoft quiere frenar el iPhone

Microsoft se la juega en los móviles. El dispositivo más popular de la historia -4.000 millones funcionan en todo el mundo- es también el más rentable. El precio de los terminales inteligentes (smartphone), verdaderos PC con pantalla pequeña, se equipara cada vez más al de los portátiles, y el margen de beneficio de este mercado es mucho mayor que el de la informática. Por eso, la empresa de software ha dado un vuelco en su estrategia con el nuevo Windows Phone Series 7, su nuevo sistema operativo para móviles, con el que combatir a sus rivales Nokia (Symbian) y, sobre todo, a Google (Android) y Apple (iPhone) que le están quitando terreno.

El Windows Phone 7 está pensado para pantallas táctiles y conexión permanente a Internet, integra las plataformas de juegos (Xbox Live) y de música (Zune) y el buscador Bing de Microsoft, aunque lo más novedoso es un escritorio con iconos vivos, desde fotos a aplicaciones o páginas web, que se actualizan constantemente. "Apple lo ha hecho bien. Pero cuando la gente pruebe Windows 7 va a comprobar que esto es muy diferente de todo" señalaba Steve Ballmer, consejero delegado de Microsoft, durante la puesta de largo del nuevo sistema, que tuvo lugar en el Mobile World Congress de Barcelona.

La compañía de software ha llegado a un acuerdo con los principales operadores -entre ellos Telefónica, Vodafone y Orange, que actúan en España- y fabricantes -Dell, Garmin, Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba y Qualcomm- para que los primeros teléfonos que naveguen con Windows 7 estén en el mercado en las "vacaciones de 2010", aunque todo apunta a que estarán listos en septiembre.

La sensación de manejabilidad del terminal de Apple es el enemigo a batir. Windows Phone 7 quiere ir más allá mediante un interfaz visualmente revolucionario: la pantalla de inicio se puede configurar como una serie de "cuadros vivos", continuamente actualizados. Así, el usuario puede crear un "azulejo" para un contacto, en el que se integran y cargan en tiempo real los mensajes, las entradas y las fotos que cuelgue en las redes sociales. O instalar un panel de noticias que se actualiza periódicamente.

La otra obsesión de Microsoft es conseguir integrar en su sistema todos los servicios. Los teléfonos Windows 7 vendrán con un botón del buscador Bing, proporcionando acceso con un clic para buscar desde cualquier aplicación, e incluirán además el acceso a los servicios de Microsoft Office. El teléfono se conecta con el servicio online Xbox Live, para que los usuarios puedan jugar y ver los perfiles de los jugadores. Una conexión con el servicio de Zune permite reproducir el contenido musical almacenado en los ordenadores personales, así como escuchar música online.

Windows 7 quiere también simplificar la información y aplicaciones de que dispone un teléfono móvil. Por eso, ha dividido todas las tareas en seis hubs (compartimentos) para reunir con el contenido de la web, aplicaciones y servicios en una sola vista y simplificar las tareas comunes: fotos, juegos (Xbox), música y vídeo, mercado y oficina (integra el Office).

Pero en el congreso mundial de móviles no sólo se ha hablado de Microsoft. También ha salido a relucir su gran rival, Google. El ministro de Industria, Miguel Sebastián, echaba más leña al fuego al mostrarse comprensivo con la propuesta de César Alierta, el presidente de Telefónica, de cobrar a Google y al resto de buscadores en Internet por el uso de sus redes e infraestructuras.

http://www.elpais.com/articulo/Pantallas/Microsoft/quiere/frenar/iPhone/elpepurtv/20100216elpepirtv_3/Tes

ARTUR RIVERA.