Blogia
colorblau

S'ha de limitar l'us del mòbil en els nens?

S'ha de limitar l'us del mòbil en els nens?

Fa uns mesos vèiem com els terminals mòbils estaven convertint-se en el màxim problema del conegut com a “Trastorn d’Addicció a Internet“o “IAD” (per les seves sigles en angles), causant de sensacions d’addicció, depressió i ansietat, necessitat d’estar permanentment connectat, sentiments de solitud, angoixa i aïllament si es privava a l’usuari del seu benvolgut i/o estimat  terminal.
És un problema que es dóna en casos extrems, però que cada vegada preocupa més a pares i psicòlegs a causa de l’ús constant del mòbil i el seu impacte en els cervells en formació dels usuaris més joves. I és aquí quan sorgeix la idea del tipus: per què no fem una llei que prohibeixi l’ús del mòbil als nens?
És just la polèmica idea que van proposar a Taiwan fa uns dies, amb la intenció d’evitar els mals usos de les noves tecnologies per part dels seus fills. En concret, es parlava de prohibir l’ús del mòbil fins als dos anys d’edat i es pretenia que tot aquell menor de 18 anys que ho utilitzés no pogués fer-ho més de 30 minuts seguits, baix possible multa d’uns 2.000 dòlars.
Com pretenien que es vigilés als nens? Doncs haurien de ser els pares, amics i familiars els que estiguessin pendents però qualsevol persona podria denunciar als petits si els observava passant molta estona amb la mirada perduda en el mòbil.


Crec que més que limitar o bloquejar l’accés dels joves als telèfons intel·ligents, tindríem que ser capaços d’ensenyar-los a usar-los correctament, explicant-los com fer-ho, durant quant temps, en quines situacions, quins riscos pot haver-hi, amb qui poden o no compartir dades, etc. I en el cas que es produeixi un addicció, tractar de resoldre-la per nosaltres mateixos, amb ajuda d’un especialista en el tema.

 

http://www.jesusdml.es/2014/01/13/ios-android-iphone-ipad-tablet-ordenador-para-ninos/

http://www.levante-emv.com/vida-y-estilo/tecnologia/2013/11/16/smartphones-tablets-seguras-hijos/1051677.html

 

Albert Lalmolda

0 comentarios