Blogia
colorblau

Quanta memòria tenen realment els smartphones?

Quanta memòria tenen realment els smartphones?

Quan anem a comprar el nostre telèfon mòbil a una botiga, anem a comprar aquell tipus de telèfon que més s’adequa a les nostres necessitats. Però, de veritat ens hi fixem en una de les funcionalitats més importants de les que disposa el nostre “smartphone”, és a dir, l’espai d’emmaguetzemat d’arxius? La resposta a aquesta pregunta és molt variada: depèn del tipus de consumidor, de la utilitat que s’hi faci servir, de l’ús... . Tot i aquestes respostes, en general no ens fixem gaire en la quantitat de GBs que conté el nostre dispositiu.

Últimament, estant sortint diversos articles i informes sobre aquest tema ja que està despertant una certa polèmica en aquest àmbit. Alguns podrien considerar publicitat enganyosa que a un telèfon mòbil se li etiquetés una quantitat determinada de GBs alhora de estar a la venta i després a la pràctica només se’n disposin la meitat d’aquests GBs. Aquest cas s’ha donat amb el conegut ”smartphone” Samsung Galaxy S4, on s’anunciava que disposava de 16 GBs i després alhora d’utilitzar-lo en tenia només 8,5.

L’argument d’aquest conjunt d’empreses que fabriquen aquests mòbils és que perquè el telèfon mòbil funcioni i pugui rendir a les prestacions que es requereixen es necessita ocupar una part de l’espai de GBs inicial per obtenir aquestes prestacions desitjades. Normalment, en aquest espai ocupat hi figura el sistema operatiu, el propi software i aplicacions complementàries.

Des del meu punt de vista, les empreses que fabriquen els telèfons mòbils, no haurien d’introduir aquestes aplicacions complementàries ja que fan ocupar molt d’espai en la memòria interna, a més, en el cas que el consumidor volgués descarregar-se les aplicacions esmentades, ja ho farà per si mateix. La meva proposta de cara a les empreses és que hi hagi una mínima sinceritat en quant a l’espai de memòria interna que disposa el telèfon mòbil i que en comptes de vendre 16 GBs, en venguessin 10 GB, tenint en compte que l’”smartphone” en disposa tan sols 8,5.

 http://www.microsiervos.com/archivo/gadgets/cuanto-espacio-de-almacenamiento-tienen-en-realidad-los-moviles.html

Joan Pino

1r BTX "B"

19-2-14

0 comentarios