Blogia
colorblau

Menjar hamburgueses produeix càncer?

Menjar hamburgueses produeix càncer? Un nou estudi assegura que menjar una hamburguesa per dia augmenta el perill de contraure tumors malignes.

La investigació es va dur a terme als Estats Units, el país del consum d’hamburguesa per excel·lència.

"L’excés de carn no només provoca problemes de colesterol i d’estómac, sinó que la seva ingesta duplica el risc de càncer de mama", sosté la oncòloga argentina Maria Luisa Zabala Ramos, que recomana ingerir aquest aliment un cop a la setmana i no més .

"És important crear consciència sobretot en el col·lectiu dels joves que solen menjar molta carn vermella i si és en format d’hamburguesa gairebé de manera diària, fins i tot solen passar per les botigues de menjar ràpid diverses vegades al dia o a la setmana, la qual cosa estarien tenint garantida la visita al metge en un futur immediat ", comenta l’especialista. Cal incloure en la dieta més fruites, verdures i peix a manera de reemplaçament.

La investigació que posa en alerta aquesta realitat ha estudiat a noranta mil infermeres nord-americans, totes elles premenopàusiques a les que se’ls va fer un seguiment des de l’any 1991, preguntant sobre qüestions alimentàries.

Al final de la investigació, 1021 dones havien desenvolupat un tumor en les seves mames. Segons els investigadors, hi ha diversos factors biològics que poden explicar l’associació de carn vermella i unes hormones sexuals que augmenten el risc de contraure la malaltia.

La manera com es cuina i processa l’aliment fa que aquest menjar contingui cancerígens.

Cal no oblidar que els grangers utilitzen hormones sexuals i anabolitzants per engreixar als bovins, motiu pel qual els especialistes no recomanen consumir altes quantitats de l’aliment.

"Aquest estudi que complementa diversos anteriors en els quals s’informa que el consum de carn vermella augmenta el risc d’emmalaltir de càncer de còlon és una altra bona raó perquè les dones la consumeixin en menor quantitat per no donar-li espai al càncer de mama", assegura Zabala Ramos.


Pau Erra

0 comentarios