Blogia
colorblau

Els bons nivells de colesterol redueixen el risc d’atac cardíac en diabètics.

Els bons nivells de colesterol redueixen el risc d’atac cardíac en diabètics.

El risc que tenen els diabètics de patir un atac cardíac disminueix al incrementar el colesterol “bo” més ben dit lipoproteïnes de alta densitat.

Un estudi del cor de investigadors de Framingharm al 2008 va afirmar que els pacients amb diabetis tenien més risc de patir un atac de cor. Estava clar que reduint les lipoproteïnes de baixa densitat o colesterol “dolent” el risc era menor però quedava per descobrir si un augment de HDL, colesterol “bo” beneficiava a un menor risc de patir un atac.

 “El nostre estudi demostra que l’augment del nivells de HDL pot ser una estratègia important per reduir el risc d’atac cardíac”, va dir l’autor principal del estudi Gregory Nichols, Ph.D, investigador principal del Centre Kaiser Permanent per la investigació en Salud a Portland, Oregon.

La investigadora Suma Vupputuri, Ph.D, co-autora de l’estudi i investigadora del Centre Kaiser Permanent per la investigació en Salud a Portland, Atlanta, també va fer referència a la noticia tant prometedora per els pacients amb diabetis, ja que al augmentar el HDL pot ser una forma més per reduir els riscos.

L’estudi va ser totalment observacional, ja que els metges no van incrementar el HDL en cap pacient. Es va dur a terme amb 30.067 pacients on es van mesurar les seves quantitats de HDL en dos ocasions entre 6 i 24 mesos de diferencia. El 22% havia obtingut un augment de colesterol “bo”. Ara, 8 anys més tard, s’ha observat que aquest pacients han tingut menys atacs que la resta.

En aquest sentit es podria resumir que elevar les quantitats de HDL es beneficiós tot i que hi ha hagut altres estudis que han demostrat que no acaba de ser eficaç.

http://www.medicalpress.es/los-buenos-niveles-de-colesterol-reducen-riesgo-de-ataque-cardiaco-y-en-diabeticos/

http://www.ajconline.org/

0 comentarios