Blogia
colorblau

Una illa japonesa augmenta cinc vegades la seva grandària després d'una erupció volcànica

Una illa japonesa augmenta cinc vegades la seva grandària després d'una erupció volcànica La remota illa japonesa de Nishinoshima ha multiplicat per cinc la seva grandària a causa de la lava solidificada producte de l'erupció d'un volcà que porta sis mesos escopint magma, segons ha informat la cadena pública NHK.

La cadena ha mostrat imatges de la petita illa, situada a l'oceà Pacífic a uns 1.000 quilòmetres al sud de Tòquio on s'aprecien com abans de l'erupció l'illa mesurava 290 metres de diàmetre (d'una costa a una altra). Aquestes instantànies van ser preses des d'un helicòpter en què s'aprecia el fum procedent de dos cràters. De fet, un d'ells encara continua expulsant lava i cendres cada pocs segons.

No obstant això, la nova ínsula no va rebre finalment cap nom després que la Guàrdia Costanera japonesa confirmés el desembre passat que s'havia expandit fins al punt d'unir-se a Nishinoshima que, d'aquesta manera, ha anat creixent fins a arribar des de llavors aproximadament 1,4 quilòmetres de costa a costa en el seu punt màxim.

Raquel Maza.

http://elpais.com/tag/investigacion_cientifica/a/

0 comentarios