Blogia
colorblau

Trobada la cura per la diabetis tipus 1?

Trobada la cura per la diabetis tipus 1?

En els últims anys, la diabetis ha millorat molt els seus tractaments i han progressat amb les investigacions per arribar a una cura. Haurà arribat el moment?

 Després d’haver investigat durant 15 anys, els científics de la universitat de Harvard (amb el professor Doug Melton com a guia), han creat una nova tècnica que permet transformar les cèl·lules mare embrionàries en cèl·lules beta funcionals. Això vol dir que amb l’ajuda d’alguns químics, han aconseguit que les cèl·lules mare es puguin convertir en cèl·lules beta (creadores d’insulina).

Feia temps que les cèl·lules mare estaven sota el microscopi d’aquests investigadors, pero fins ara cap grup de  havia aconseguit formar cèl·lules beta madures injectables als pacients, i que aquestes poguessin segregar insulina, va dir el senyor Melton. 

La invenció va ser provada amb ratolins que patien diabetis tipus 1, i va tenir un resultat bastant bo; les cèl·lules eren capaçes de produir insulina i mantenir el nivell de glucosa estable durant alguns mesos i ara ja estan provant amb els simis. ALa investigació assegura que la diabetis dels ratolins desapareixia en deu dies, fet que segons el senyor Melton "el fet de trobar un tipus de cèl·lula sense precedents podria utilitzar-ne en la teràpia de transplantament de cèl·lules a la diabetis". 

El problema del estudi es que les cèl·lules transplantades haurien d’enfrontar-se al sistema immunològic del cos del malalt, fet que les destruirà; per això, els científics asseguren que han de seguir investigant per trobar una cura efectiva. 

 

Links

http://actualidad.rt.com/ciencias/view/143181-cientificos-diabetes-celulas-madre

 

Claudia Jové

0 comentarios