Blogia
colorblau

Es començarà a provar la vacuna de l'ebola el pròxim mes de gener del 2015.

Es començarà a provar la vacuna de l'ebola el pròxim mes de gener del 2015. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va confirmar ahir que el proper mes de gener es començaran a enviar vacunes experimentals als països afectats pel brot d’ebola, sempre i quan els assajos clínics de diversos projectes que es duran a terme al llarg del mes de desembre ofereixin uns resultats positius i fiables.

La subdirectora general de l’OMS, Marie Paule Kieny, va aclarar durant la seva compareixença que no hi haurà vacunes per tothom, ja que de moment són les vacunes experimentals i no les definitives, és a dir, que arribaran en quantitats reduïdes. La vacuna arribarà 38 anys després de que la malaltia sorgís, deixant pel camí aproximadament a unes 5000 persones. En concret aquest brot té el seu origen deu mesos enrere a un petit poble Africà de la selva guineana. Aquest ha sobrepassat de forma brutal tots els que s’havien produït anteriorment i, a més de concretar només en aquell punt uns 10000 infectats no s’ha pogut evitar la seva propagació per Àfrica i fora del continent. Precisament ha estat el contagi de l’ebola a cooperants internacionals el que ha fet que es conegués arreu del món, ja que es convertí en un tema d’absoluta importància quan, si estigués només a terres africanes no hauria estat així. També gràcies a que sortís d’Àfrica s’ha posat una marxa més a l’hora de investigar tractaments i vacunes per poder curar als infectats.

Ara per ara hi ha 3 projectes de vacunes en marxa: el primer són els sèrums experimentals, que són els que es van subministrar als dos missioners espanyols infectats; d’altra banda tenim un projecte d’un programa de la farmacèutica britànica GlaxoSmithKline i l’Institut Nacional de Salut dels Estats Units, que ja s’està posant en marxa amb la colaboració de voluntaris; per últim ja s’han començat les investigacions per la VSV-EBOV, una vacuna canadenca. Si els resultats són positius està previst enviar-ne 800 dosis a l’Àfrica occidental per portar a terme la major part de la primera de les tres fases experimentals.
També ha París ja s’ha dissenyat un test ràpid de quinze minuts per saber si es pateix o no la malaltia, com si fos un test d’embaràs. Aquest producte està encara a l’espera de comercialitzar-se, ja que encara no estan autoritzats a fer-ho.

Webgrafia:

http://t.ara.cat/premium/tema_del_dia/vacunes-experimentals-arribaran-gener-del_0_1234676569.html?utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.ara.cat%2Fcercador%2F%3Ftext%3DCura%2Bde%2Bl%2527ebola
http://www.elmundo.es/salud/2014/10/24/544a5ad9268e3ed3028b458f.html?cid=MNOT23801&s_kw=las_oms_preve_comenzar_ensayos_clinicos_de_dos_vacunas_en_africa_el_proximo_mes_de_diciembre


LLUÍS BOU MORERA

0 comentarios