Blogia
colorblau

perquè el gel no és transparent?

Perquè el gel no és transparent?

 

El gel realment no és transparent, sinó translúcid. Això vol dir que els fotons de llum no creuen el material de manera directa, ja que interaccionen i xoquen amb els àtoms presents en el gel.

 Això és així perquè la distància entre alguns àtoms en l'estructura molecular del gel és de l'ordre de la longitud d'ona de la llum que la travessa, i per això modifica la seva trajectòria. El cas és el mateix que si xutem una pilota de futbol en un camp en el qual hi ha pals distribuïts de forma que están colocats a una distancia similar.

 Si l'espai entre els pals és molt més gran que la mida de la pilota, és molt fàcil que aquesta travessi el camp sense xocar amb cap; però quan la distància es redueix significativament, augmenta la probabilitat de que la pilota impacti en algun.

 D'altra banda, hem de tenir en compte que l'aigua de les deus o la de l'aixeta no és pura, ja que conté partícules en suspensió i sals minerals en dissolució. Aquestes impureses també interfereixen en el pas de la llum, el que dóna al gel un aspecte poc diàfan. Si volem aconseguir que sigui el més transparent possible, cal usar aigua destil·lada.

 

 

Links:

http://gizmodo.com/why-is-some-ice-clear-and-some-cloudy-1602855731

0 comentarios