Blogia
colorblau

Com es veu el plaer i el dolor al cervell?

Com es veu el plaer i el dolor al cervell?

En aquest article s'exposa l'estudi que demostra com funcionen dos circuits neuronals claus per les emocions. El descobriment pot ajudar a comprendre millor l'ansietat, la despressió o l'adicció a les drogues.

És obvi que per a viure necessitem un cervell que sigui caparç d'emmagatzemar tota la informació necessària. Per ara és un misteri com diferents reds de neurones dins de l'encèfal s'encarreguen de processar tota aquesta informació.

Per intentar aclarir-ho, un equip de neurocientífics d'EUA ha analitzat en directe el cervell de ratolins que experimentaven dolor o plaer gràcies a noves tècniques de neuroimatge . Els resultats mostren que els circuits cerebrals que controlen les experiències positives i negatives estan connectats i es poden anul·lar uns als altres.

Aquest experiment els ha permès demostrar que quan s'estimulen els circuits que canalitzen les experiències plaents , el circuit oposat es bloqueja i els ratolins perden la capacitat d'aprendre d'experiències doloroses i viceversa.

 

http://elpais.com/elpais/2015/04/29/ciencia/1430325420_180588.html

 

Blanca Lladó

 

0 comentarios