Blogia
colorblau

Les persones menys estables emociomalment escolten pitjor?

Les persones menys estables emociomalment escolten pitjor?

He escollit aquest article perquè m'ha semblat molt interesant descubrir que les persones amb una ment trista tenen menys facilitat i capacitat d'escoltar i captar sorolls.

En aquesta notícia es descobreix que individus amb simptomes de depressió clars, eren, generalment, menys capaços d'escoltar converses que individus sense depressió ja que no manifestaven aquesta discapacitat. Això és el que diu Zilong Xie, un investigador del laboratori de Soroll i Cervell d'una Universitat de Texas.

El motiu sembla ser, segons l'equip de científics, que el cervell melancòlic està aillat del entorn per pensaments que interfiereixen a la seva capacitat de respondre a la comunicació. Per això, fins i tot una festa pot convertir-se en una experiència que contribueixi més a l'aillament de l'individu.


Per averiguar com influía la melancolía en la percepció del parlar, els investigadors van comparar les capacitats dels estudiants sans amb les d'altres que tenien símptomes de depresió. Per fer-ho, van grabar frases de diferents cargues emocionals i les van barrejar amb soroll. Després de que els estudiants les escoltaren, sel's demanava que anotéssin el que havien escoltat, de forma que més tard els investigadors podien saber fins quin punt eran capaços de percebre correctament les frases. Això els va permetre averiguar que els cervells tristos escoltaven pitjor les converses i algunes coses més.


http://www.abc.es/ciencia/20150522/abci-sonido-melancolia-201505221112.html


Paula Pérez

0 comentarios