Blogia
colorblau

Com de petita pot arribar a ser una galàxia?

Com de petita pot arribar a ser una galàxia?

En l'actualitat, els astrònoms estan descobrint galàxies molt petites que contenen menys d'un milió d'estrelles, possiblement només un miler. Fins fa poc, no s'havia descobert cap d'aquestes galàxies nanes de lluentor molt feble en l'halo de la Via Làctia. Però ara, els astrònoms estan utilitzant tècniques i instruments avançats en l'Observatori MMT, dependent de la Universitat d'Arizona i l'Institut Smithsonià, i ubicat al Mont Hopkins, Arizona, per trobar aquestes diminutes galàxies.

Aquestes galàxies amb tan poques estrelles com potser un miler estan experimentant un "robatori" continuat dels seus components, ja que aquestes arrossegades fora, cap a l'interior de l'halo de la nostra galàxia, la Via Làctia.

En el projecte participen Ed Olszewski i Jill Bechtold, de la Universitat d'Arizona, així com Tim Pickering l'Observatori MMT.

Els investigadors estan tractant d'esbrinar si aquests objectes de brillantor increïblement dèbil estan intactes o han estat en la seva major part "saquejats" per la Via Làctia.

Genís Olivé

http://www.amazings.com/ciencia/principal.html

0 comentarios