Blogia
colorblau

Campanya internacional per salvar el tigre de l'extinció.

Campanya internacional per salvar el tigre de l'extinció.

 Amb el començament de l'Any del Tigre a Xina, el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) ha llençat avui a Kàtmandu una campanya global per a duplicar el nombre d'aquests felins en llibertat per al pròxim Any del Tigre, 2022.
El nombre de tigres salvatges en el planeta ascendeix actualment a 3.200, enfront dels 7.700 de principis de la dècada de 1990, segons WWF, que avui ha presentat en la capital nepalí la seva campanya per a salvar al felí per antonomàsia en el continent. El director de WWF a Nepal, Anil Chitrakar, ha assegurat en l'acte de llançament de la campanya que Nepal és un lloc de passada per al tràfic il·legal de parts del tigre que vénen de la Índia i es compren a Xina.
Entre 60 i 65 tigres són caçats furtivament cada any en l'Índia, país amb la major població de tigres salvatges, uns 1.500, segons dades de Diwarkar Chapagain, expert de WWF. Aquests felins es poden trobar en llibertat fonamentalment en uns altres dotze països: Nepal, Xina, Rússia, Cambotja, Laos, Bangladés, Vietnam, Malàsia, Bhutan, Tailàndia, Birmània i Indonèsia.
Els esforços globals per salvar al tigre s'han intensificat en els últims mesos, especialment per l'interès personal del primer ministre rus, Vladimir Putin.
Al setembre tindrà lloc a Rússia un cim internacional dirigit a recuperar la població de tigres salvatges a Àsia.


Adriana Olsina

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=687457&idseccio_PK=1477

0 comentarios