Blogia
colorblau

Els peixos distingeixen a altres espècies mitjançant els patrons ultraviolats dels seus rostres.

Els peixos distingeixen a altres espècies mitjançant els patrons ultraviolats dels seus rostres.

Els peixos poden distingir entre dues espècies basant-se solament en la forma dels patrons ultraviolats dels seus rostres, segons un estudi de la Universitat de Queensland en Brisbane (Austràlia).
Els científics sabien que existeixen alguns animals que tenen visió ultraviolada però l'estudi suggereix que aquest sentit podria estar més desenvolupat i ser més útil com canal de comunicació del que es pensava.
Els investigadors han assumit durant molt temps que la visió ultraviolada no és molt bona i que solament és útil per a detectar la presència i absència de llum ultraviolada o d'objectes brrillants. El més emocionant és que vam mostrar que aquests peixos poden diferenciar entre complexos patrons ultraviolat. Les longituds d'ona curta de llum que caracteritzen els llamps ultraviolats solen escassejar l'aire i l'aigua, i fins i tot animals que poden veure en aquest rang no solen tenir molts cons, o fotorreceptores, per als ultraviolat en els seus ulls.
En els seus experiments, els investigadors van presentar a peixos damisela molt agressius amb els intrusos en el seu territori, que representaven diferents espècies que varien en aparença sol en els seus patrons ultraviolats. Aquestes proves d'elecció inicials van mostrar que el peix sempre atacava a una espècie en comptes de l'altra. Però quan els investigadors li van llevar als peixos la seva capacitat per a veure en ultraviolada, la preferència entre els peixos intrusos va desaparèixer.

Adriana Olsina

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=690647&idseccio_PK=1477

0 comentarios