Blogia
colorblau

Les previsions apunten a un estiu amb pluges.

Les previsions apunten a un estiu amb pluges.

Aquest estiu es preveu un panorama meteorològic més plujós de l'habitual a Catalunya i a la resta de la Península Ibèrica. El Centre de Predicció del Clima dels Estats Units (CPC), una de les poques institucions mundials que s'atreveixen a fer previsions meteorològiques a llarg termini, pronostica un règim de pluges superior a la mitjana a tota la península Ibèrica durant els pròxims mesos.

Les prediccions d'aquest tipus han de contemplar-se amb gran escepticisme, fins i tot incredulitat, ja que es tracta de models matemàtics encara poc fiables, però el fet és que la tendència es manté en totes les actualitzacions que periòdicament es van fent públiques. Els mateixos models suggereixen unes temperatures per sota de la mitjana, tot i que la tendència no és tan marcada.
Els quatre mesos pròxims van a l'uníson. D'acord amb el CPC, dependent de la prestigiosa Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA), el juny i l'agost estaran lleugerament per sobre de la mitjana habitual de precipitacions, mentre que el juliol i el setembre seran molt plujosos. El període humit s'acabaria a l'octubre, que sembla tendir a la sequera, però el novembre torna a ser plujós. A diferència del que passa al sud d'Europa, inclosa Itàlia, la situació anticiclònica tendeix a estancar-se sobre l'Europa central i Escandinàvia, on es registren quatre mesos bastant secs.

 

Oriol Castells

1r Batx-A

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=617479&idseccio_PK=1021

0 comentarios