Blogia
colorblau

Descoberts a Indonèsia el cangur més petit del món i una granota amb el nas com “Pinocho”

Descoberts a Indonèsia el cangur més petit del món i una granota amb el nas com “Pinocho”

Biòlegs del programa de Avaluació Ràpida (RAP) de Indonèsia han descobert en els monts Foja el cangur més petit del món i una granota amb el nas retràctil, com la de Pinocho, entre altres noves espècies, com un rèptil, un amfibi, 12 insectes, un ocell i varis mamífers.

L’expedició ha revelat que existeix una gran varietat d’espècies espectaculars, moltes de les quals són noves per la ciència, segons ha anunciat aquest dilluns Conservación Internacional (CI) i la Societat Geogràfica Nacional.

Els biòlegs van suportar temporals torrencials i inundacions mentres que seguien la pista dels animals, desde la faldilla de la muntanya de Kwerba fins lo més alt, a 2.200 metres, trobant espècies noves com una extranya granota amb nas punxegut, una rata de gran tamany domesticada, un colom imperial i un diminut wallaby, que és el tipus més petit de la família dels cangurs.

La nova granota presenta, segons indiquen els científics, una protuberància similar al nas de Pinocho, que es dirigeix cap a dalt davant el mascle i es desinfla i apunta cap a baix quan està menys activa. El descobriment va ser fruit de la casualitat, ja que la va trobar l’hepatòleg Paul Oliver asseguda sobre una bossa en el campament. També destaca un nou ratpenat que s’alimenta del nèctar de les flors, un petit ratolí i una papallona de color blanc i negre.

Les muntanyes Foja, ubicades a la província de Papúa, a la illa de Nova Guinea hi ha una àrea de més de 300.000 hectàrees quadrades de selva tropical. La salut i la biodiversitat d’aquesta jungla ofereixen un crític somader de carboni per el planeta.

 

 

Norma Pedemonte

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=714564&idseccio_PK=1477&h=

 

0 comentarios