Blogia
colorblau

Músculs artificials que faran robots millors que les persones.

Músculs artificials que faran robots millors que les persones.

La creació de músculs artificials ja és una mica més propera. Però el fet més rellevant és que aquests músculs no només imitaràn als músculs humans, sinó que a més a més els superaran amb diferència.

L’avans tecnològic esta sent portat a terme per uns científics de la Universitat de Texas i aquestes màquines sera capaces d’expandir-se i contraure’s fins un 220% en questió de mil·lèssimes de segon amb tan sols aplicar-li un simple impuls elèctric. Els músculs que constituiran aquestes màquines arribaran a ser més forts que l’acer i més durs que el diamant.

La nanotecnología farà possible aquesta creació, ja que podrà realitzar millons de nanofibres trenades unes amb altres fent així un material molt flextible i extremadament lleuger. Una dada rellevant és que amb tan sols 1.5 miligrams d’aquest teixit es podríen cobrir una àrea de més de 30m quadrats.

Per últim, la seva altíssima resistència a la temperatura aquest material podrà superar el 0 absolut fins els 1538°C, fet que permetría utilitzar-los en operacions extremes i en futures operacions espacials.

 

                                                                                   Carles Miró

0 comentarios