Blogia
colorblau

Estem davant una futura màquina per grabar els somnis?

Un equip d’investigadors del Institud de Tecnologia de California ha desenvolupat un sistema revolucionari que permet grabar l’activitat cerebral i que ha pogut demostrar que és possible controlar les imatges en una pantalla utilitzant només el poder del pensament.

Aquesta investigación es va dur a terme amb 12 voluntaris que patien epilepsia el qual se’ls havia implantat 64 electrodes mitjançant cirugia per tal de controlar i tractar els atacs del cervell.

Amb els resultats d’aquesta investigació es va comprovar que quan cada pacient pensava ,per exemple, en Marilyn Monroe o en qualsevol objecte o concepte en concret, s’activava una neurona en particular, és a dir cada pensament activava una neurona específica.  En mostrar als voluntaris un seguit d’imatges, el Dr Cerf, l’investigador que ha dirigit l’estudi,  i els seus companys van ser capaços d’identificar les neurones que s’activaven per a una àmplia gamma d’objectes i conceptes; aquesta informació es va utilitzar per construir una gran base de dades en la que es relacionava l’objecte i la neurona relacionada.  D’aquesta manera per cada pensament del pacient s’il·luminava en una pantalla aquell objecte amb el que estava pensant. Així es va poder, tal com diu el Dr Cerf, “llegir la ment dels voluntaris” .

Aquesta recerca dóna lloc a un gran ventall de possibles futures aplicacions. El Dr Cerf, afirma que el propé projecte serà intentar estudiar i enregistrar l’activitat del cervell mentre que els voluntaris estant dormint. Aquest estudi podria donar lloc a un possible nou repte: crear una dispositiu que grabés i llegís els somnis. Tot que un dels principals problemes que es planteja el doctor és que per conectar amb les neurones específiques, fins aleshores, és necessari la implantació quirúrgica d’electrodes.

Altres projectes molt interessants derivats d’aquesta investigació són la lectura dels pensaments de persones que no es poden comunicar o persones amb estat de coma i si anem més enllà la creació de màquines que estiguessin conectades al nostre cervell per tal de poder donar instruccions mitjançant el nostre pensament. Aquí inclouriem l’onjectiu de poder escriure un emal només amb el pensament o de navegar per internet només imaginant-nos el recorregut.

Carla Turró

0 comentarios