Blogia
colorblau

El meteorit que va trobar Google Earth!

El meteorit que va trobar Google Earth!

Farà ja dos anys, una recerca en el Google Earth va conduir al descobriment del cràter Kamil, un dels impactes de meteorit més ben conservats de la Terra.


A principis d’ aquest any uns investigadors van anar al punt d’ impacte per datar la col·lisió d’ aquest meteorit metàl·lic. Les investigacions deien que el que el cràter es va produir a 12.000 km/h en un lloc situat prop de la regió fronterera entre Egipte, Sudan i Líbia. L’ impacte va ser descomunal ja que el meteorit estava format per 10 tones de ferro que va generar una bola de que era visible a més de 1.000 km de distància, i que va fer un forat de 16 metres de profunditat i 45 metres d’ample en terreny rocós.


Però això va canviar el 2008, quan el cràter va ser descobert durant un estudi a Google Earth conduït per l’expert en minerals Vincenzo de Michele. Estava buscant recursos naturals quan per casualitat va veure el cràter d’impacte arrodonit a la pantalla del seu PC. De Michele contactar amb un astrofísic, Mario Di Martino, que va organitzar una expedició al lloc el febrer d’aquest any.


Després de dues setmanes de viatge, una expedició de 40 persones va arribar al cràter. Segons informa l’Agència Espacial Europea (ESA) es van recollir més de 1.000 quilos de fragments metàl·lics de meteorit, incloent un tros de 83 quilos que es creu separat del cos principal del meteorit poc abans de l’ impacte, ja que va ser trobat a 200 metres del cràter . A més, els investigadors van crear un model en 3D del terreny usant radars.

"Això demostra que els meteorits metàl·lics que tenen una massa de l’ordre de 10 tones no es trenquen en l’atmosfera, sinó que exploten quan arriben a laterra i produeixen un cràter", afirma Detlef Koschny.

 

 

http://www.muyinteresante.es/el-meteorito-que-encontro-google-earth

0 comentarios