Blogia
colorblau

Es simula una caminata espacial a Mart.

Es simula una caminata espacial a Mart.

Després de més de 250 dies de tancament en el simulador espacial i després de provar virtualment com seria passejar per la superfície de Mart, els astronautes del projecte Mars500 de l’Agència Espacial Europea (ESA) han realitzat la seva primera missió a la superfície marciana.

El terreny, d’uns 10 metres de llarg i 6 metres de profunditat, està cobert de sorra vermellosa i està construït per semblar-se a la superfície del cràter, un antic llac ple de sediments on el robot Rover Spirit de la NASA, que va aterrar allà el 2004, va trobar dades de la història humida del planeta. 

Un dels astronautes que ha experimentat aquesta sortida, Diego Urbina, ha explicat que en els últims dies han estat "entrenant en simuladors" com seria aquest passeig per Mart.A través d’ordinadors dels tripulants han pogut experimentar en primera persona aquesta sensació. També ha apuntat que, en un futur, treballaran amb vehicles robotitzats que els podrien ajudar en una futura missió. 

Per a aquesta etapa de entrenament els especialistes s’han vestit amb els vestits espacials ’Russian Orlan’ que ara han portat en la seva sortida a la superfície. La fi era que s’acostumin al seu pes. 

Urbina i els seus companys tenen programades dues sortides més abans del 23 de febrer, dia en què la nau serà llançada de nou a l’òrbita i s’acoblarà a la nau nodrissa l’endemà, si no hi ha cap imprevist en el programa, segons ha apuntat l’agència espacial. No serà fins l’1 de març quan la tripulació abandoni l’òrbita i posi rumb a la Terra, on arribarà a principis de novembre. 

 

Feu click en aquest enllaç per veure’n el vídeo i per llegir la noticia més profundament:

http://www.laverdad.es/murcia/rc/20110214/sociedad/voluntarios-simulacro-vuelo-marte-201102141610.html

 

ÀLEX MAS FERRER.

0 comentarios