Blogia
colorblau

Guareixen cremades amb un spray de cèl·lules mare i un apòsit “capil·lar”

Guareixen cremades amb un spray de cèl·lules mare i un apòsit “capil·lar”

El procés de sanació dura només uns dies, demostren les proves realitzades.
Un equip de científics nord-americans ha desenvolupat una nova tècnica per guarir cremades en tan sols uns dies, gràcies a la combinació d’un spray de cèl·lules mare i d’un apòsit que, a manera de “sistema capil·lar artificial”, potencia la regeneració cel·lular i garanteix l’esterilitat de les ferides. En proves recents, realitzades a més d’una dotzena de persones, s’ha demostrat l’eficiència d’aquesta prometedora tècnica. Encara que de moment només guareix cremades de segon grau, els investigadors esperen que en un futur es puguin tractar amb ella altres cremades més greus.

La tècnica, que consisteix en un spray que estén cèl·lules del propi pacient sobre la pell cremada, per ajudar a aquesta a recuperar-se en un temps rècord, ha estat desenvolupada pel professor del MIRM Joerg C. Gerlach i els seus col·laboradors.
Fins ara, les cremades en la pell s’han tractat mitjançant trasplantaments. La pell necessària per a la substitució de pell cremada és presa d’àrees de pell no cremada procedents d’altres parts del cos del pacient, o es fa créixer artificialment, per després empeltar-la sobre les cremades. 

Però, amb aquest sistema, el procés de recuperació dels cremats porta setmanes i fins i tot mesos, un temps en el qual els pacients tendeixen a agafar infeccions pels danys soferts en la pell, que és la primera línia de defensa de l’organisme contra els patògens. 

D’altra banda, des de fa dècades, els científics han pogut regenerar pell en laboratori, però aquests processos de regeneració requereixen d’entre dues i tres setmanes de temps, i les làmines de pell produïdes resulten fràgils. 

1 comentario

Adrià Prado -

Perdó la publicació és meva, m'he deixat el nom