Blogia
colorblau

Llegir el pensament, més a prop.

 Un equip d’investigadors de la universitat de California ha arribat a la conclusió que els neurocientífics podries arribar a ser capaços d’escoltar els pensaments dels seus pacients.

Per arribar a aquesta conclusió han hagut de desxifrar l’activitat elèctrica del sistema auditiu humà, la STG. Al analitzar el patró d’activitat a la zona anomenada (STG), han sigut capaços de reconstruir les paraules que els pacients escoltaven en una conversació normal.

Aquest descobriment es molt important per els pacients que tenen afectats els mecanismes de la parla a causa d’un accident cervell vascular ja que podran arribar al fons del problema i posar-hi remei.

El investigador en cap, Brian N. Pasley va provar dos mètodes diferents per trobar quin soroll corresponia al diversos patrons d’activitat dels electrodes, els pacients sentien una paraula i Pasley provava dos models diferents per preveure la paraula basant-se en els patrons dels electrodes, un dels mètodes va aconseguir reproduir un soroll molt semblant a la paraula original.

L’objectiu final era explorar com el cervell humà codifica la parla i arribar a determinar quins aspectes son més important per la comprensió per així poder ajudar als pacients que tenen afectats els mecanismes de la parla a millorar les seves aptituds.

 

Extret de: http://www.lavanguardia.com/vida/20120201/54248065034/descifrada-actividad-electrica-cerebro-podria-permitir-leer-pensamiento.html

 

Pau Pallarès.

0 comentarios