Blogia
colorblau

Un nadó genèticament seleccionat cura al seu germà

L’Insititut Valencià d’Infertilitat, ha portat a Barcelona, el primer cas de transplantament de cordó umbilical d’una germana nascuda per selecció genètica d’embrions per curar al seu germà malalt. El guarit es diu Izan, té vuit anys i pateix adrenoleucodistròfia, una malaltia neurodegenerativa que afecta a l’escorça suprarenal i motora. La seva única curació possible és un transplantament de medul·la.

Després de molts anys de buscar un donant compatible, els seus pares van decidir començar al 2009, un tractament de selecció embrionària, al centre IVI de Barcelona, i així tenir un fill que fos compatible amb el seu germà. Fa quasi un any, van néixer dues bessones, Noah i Leire, amb el mateix ADN de l’Izan.

El 28 d’octubre de 2011, va tenir lloc a l’Hospital de Sant Pau, el transplantament de cèl·lules del cordó i cèl·lula d’una de les bessones al seu germà malalt. L’operació va ser un èxit i tot i que la recuperació és lenta, hi ha moltes possibilitats que en 5 o 6 mesos l’Izan estigui curat definitivament, explicava el director del centre Agustín Ballesteros.

Aquest es tracta del primer cas a Catalunya i del tercer a tota Espanya, de nadons que neixen com a resultat de la selecció genètica d’embrions per curar als seus germans. El primer cas de tota Espanya va tenir lloc al 2009 al centre Virgen del Rocío de Sevilla i el segon cas al mateix centre, dissabte passat.

Laura Homedes

Font d’informació: 

http://www.lavanguardia.com/salud/20120214/54254928278/bebe-cura-hermano.html

0 comentarios