Blogia
colorblau

Reparen amb èxit lesions medulars en ratolins.

Feu clic a sobre del vídeo per reproduir-lo

Des de fa dècades, els científics intenten trobar un mètode que regeneri les connexions nervioses que queden afectades quan es produeix una lesió medul·lar.

Un grup d’investigadors nord-americans ha aconseguit aquesta fita en ratolins, tot i que prefereixen seguir investigant abans d’aplicar-ho en humans.

La clau per aconseguir-ho rau en l’enzim PTEN que es troba apagat durant el procés de desenvolupament embrionari, permetent que les cèl·lules puguin créixer i dividir-se amb normalitat per crear l’organisme.

El neuròleg Zhigan He de l’hospital infantil de Boston i de la universitat de Harvard, va preguntar-se si apagant un altre cop l’enzim PTEN, en ratolins amb lesions medul·lars, es podria regenerar el suficient nombre de cèl·lules per curar la lesió. Mitjançant experiments al laboratori va arribar a la conclusió de que era certa. Els animals recuperaven certes funcions motores que havien perdut degut a la lesió.Font: http://www.elmundo.es/elmundosalud/2010/08/06/neurociencia/1281111716.htmlAndrés Fariña.

0 comentarios