Blogia
colorblau

Reparen amb èxit lesions medulars en ratolins.

Des de fa dècades, els científics intenten trobar un mètode que regeneri les connexions nervioses que queden afectades quan es produeix una lesió medul·lar.

Un grup d’investigadors nord-americans ha aconseguit aquesta fita en ratolins, tot i que prefereixen seguir investigant abans d’aplicar-ho en humans.

La clau per aconseguir-ho rau en l’enzim PTEN que es troba apagat durant el procés de desenvolupament embrionari, permetent que les cèl·lules puguin créixer i dividir-se amb normalitat per crear l’organisme.

El neuròleg Zhigan He de l’hospital infantil de Boston i de la universitat de Harvard, va preguntar-se si apagant un altre cop l’enzim PTEN, en ratolins amb lesions medul·lars, es podria regenerar el suficient nombre de cèl·lules per curar la lesió. Mitjançant experiments al laboratori va arribar a la conclusió de que era certa. Els animals recuperaven certes funcions motores que havien perdut degut a la lesió.Font: http://www.elmundo.es/elmundosalud/2010/08/06/neurociencia/1281111716.htmlAndrés Fariña.

0 comentarios