Blogia
colorblau

No al "fracking"!

No al "fracking"!

 

El passat 10 d’octubre, el govern va donar llum verda a l’anomenat "fracking" espanyol. El que es pretén en aquest projecte és investigar i perforar el sòl per veure si es pot extreure el gas de pissarra que es troba a uns 4 km sota terra, un recurs energètic que ens seria molt útil pel futur.

 

Fins aquí tot semblen avantatges, però la realitat és que durant el procés d’extracció d’aquest gas es vessen massa productes tòxics nocius per a la nostra salut i el medi ambient, que acaben filtrant-se fins arribar a contaminar aqüífers i fins i tot a llacs i llacunes properes. És a dir, que per una part el "fracking" pot resultar beneficiós, però són tants el riscos que correm, que la cosa pot acabar molt malament. Fins hi tot hi ha hagut casos en els que els radioelements utilitzats en el procés han sigut abandonats a la superfície i respirats per persones properes, fent desenvolupar malalties tant severes com el càncer.

 

Personalment crec que el "fracking" pot ser una molt bona font d’energia, però avui dia encara no estem preparats ni disposem d’un mètode d’extracció del gas de pissarra que sigui 100% segur, per tant no crec que sigui la millor opció energètica per al futur ja que caldria apostar per energies renovables i no contaminants, que respectessin tant el medi ambient com la salut de les persones.

 

Carlos Canosa

Fronts d’informació:

http://www.youtube.com/watch?v=ZHHFTgJ0qEs&feature=youtu.be

http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/03/16/actualidad/1363471123_789066.html

0 comentarios