Blogia
colorblau

El canvi climàtic ha estat el responsable de le meitat de les situacions meteorològiques extremes el 2012.

En un estudi publicat el 9 de setembre de 2013 per la Societat Americana de Meteorologia en el que han participat 18 equips d’investigació d’arreu del món amb científics de prestigi, s’ha demostrat que el canvi climàtic causat per l’activitat humana ha estat el responsable de 12 fenòmens meteorològics extrems que han tingut lloc al 2012 segons el mapa adjunt.

Drought: sequera

Heat: onada de calor

Hurricane: huracà

Heavy Rain: pluges intenses

Arctic Sea Ice: desglaç  de l’Oceà Àrtic

Cold: onada de fred 

El 2012 va ser un any ple de situacions meteorològiques extremes: l’any més calorós des que es tenen registres, sequeres extremes, inundacions, onades de calor, desglaç récord de l’Àrtic, nombre de tormentes tropicals superior al normal, nombre d’huracans a l’Atlàntic superior a la mitjana i alguns huracans devastadors com el Sandy al Carib, plujes torrencials a Sudamèrica, etc.

 Els investigadors han demostrar que encara que les fluctuacions naturals del clima poden influir en l’aparició de fenòmens meteorològics extrems, en aproximadament la meitat dels cassos estudiats l’efecte hivernacle a conseqüència de l’activitat humana ha estat un factor que ha contribuït de manera significativa al canvi climàtic

 A més d’investigar les causes específiques d’aquests esdeveniments,  l’anàlisi redundant per diversos equips de científics de quatre d’aquests fenòmens:

  1. Fort augment de les temperatures als EEUU
  2. Récord del grau de desglaç a l’Oceà Àrtic
  3. Pluges intenses al Nord d’Europa
  4. Pluges intenses a la zona oriental d’Australia

ha permès comparar els diferents mètodes d’anàlisi emprats i concloure que tot i que són mètodes diferents, els resultats obtinguts coincideixen en la responsabilitat de l’escalfament global d’orígen humà en aquests fenòmens meteorològics.

 Aquesta notícia ens demostra la realitat del canvi climàtic i els efectes dolents que pot tenir en el futur del planeta. També ens fa pensar que els intents fets fins ara pels Governs per reduir-lo (protocol de Kyoto) no han estat suficients i encara estem lluny d’aconseguir-ho, i que cal treballar molt més intensament per restaurar l’equilibri en el clima.

 Webgrafia:

 

http://noticiasdelaciencia.com/not/8406/el_cambio_climatico_global_fue_responsable_de_la_mitad_de_los_eventos_meteorologicos_extremos_de_2012/

 

http://www.ametsoc.org/2012extremeeventsclimate.pdf

 

http://www.bolpress.com/art.php?Cod=2012120701

 

Georgina Camps

0 comentarios