Blogia
colorblau

Cigarrets electrònics, el nou frau científic?

Cigarrets electrònics, el nou frau científic? Durant les últimes setmanes, en el nou món de la tecno-medicina, hem pogut observar la gran onada d'èxit que han obtingut aquests nous "substitutius del tabac", el cigarrets electrònics o eCigs. Els cigarrets electrònics han captat un ampli ventall de consumidors gràcies a que la seva arribada al mercat ha estat associada per molts com, si no una solució per abandonar el tabac, sí una alternativa per reduir el consum del cigarret convencional, fumar en llocs tancats on ara està prohibit, com el treball, els bars o els hospitals, o només com una alternativa "menys perjudicial" per seguir fumant, al no contenir, se suposa, les substàncies nocives del tabac.

El preu d'aquests nous cigarrets oscil.la entre els 30 i 50 euros. Molts fabricants afirmen que funcionen perfectament i que és un clar substitut del tabac; i afirmen que funcionen igual que els pegats de nicotina. Però és or tot el que ens venen o hi ha gat amagat? El funcionament d'aquestes maravelles de la ingenieria és aparentment simple: el dispositiu conté una petita broqueta a l'extrem, on es sitúa un cartux recanviable o recarregable, amb un líquid. Aquest líquid conté una mescla de propilenglicol o glicerina vegetal, diferents concentracions de nicotina i una altra alternativa, uns sabors i aromes varis. Al inhalar aquest flux d'aire s'activa a la vegada un altre mecanisme on hi afegeix petites gotes d'aquest líquid.

Les principals companyies que desenvolupen aquests petits mecanismes asseguren que són autèntiques gangues ja que no produeixen ningún dany a la nostra salud, però és això veritat? Els estudis científics existens determinen que no es pot assegurar que aquests nous cigarrets no siguin nocius, i s'han arribat a conclusions d'experts que expressen que està clar que aquests nous cigarrets són menys perjudicials que el tabac però això no determina que no siguin dolents. El que ens fa dubtar d'aquest projecte és la composició d'aquest líquid. Aquest líquid integra una petita proporció de nicotina lo que comporta a una adicció a aquesta nova manera de fumar.

El que ens preocupa és que aquest líquid no ha estat estudiat a fons. Segons estudis a fons han determinat que el el propilenglicol no és cancerigen, però pot produir una irritació de la gola o de les vies respiratòries. De fet, dos estudis grecs presentats en el recent Congrés Europeu Respiratori, celebrat a Barcelona, ​​han demostrat que el consum de cigarrets electrònics pot donar símptomes respiratoris com tos i ofec. S'ha determinat que aquest nou mètode de fumar afecta als teus pulmons de la mateixa manera que ho fa el tabac, peró ho fa a llarg termini. Unes de les millores en que supera al tabac normal són: no produeix olors desagradables, no deixa les dents grogues, els fums que despren no afecten negativament a la gent que et rodeja i també conté moltes menys substàncies cancerígenes que el tabac. Llavors, és veritat que amb el cigarret electrònic no es produeix una combustió de productes cancerígens, i que el resultat és vapor d'aigua, però tot hi així no et sol.luciona parcialment el teu problema amb el tabaquisme. La conclusió és que per deixar de fumar, no cal que et busquis aquest tipus de substitutiu perquè et danyarà el teu organisme igual que amb el tabac i no és la millor opció; el que fa falta és molta força de voluntat i anar regulan el consum de nicotina.


ANDREU CABELLO

0 comentarios