Blogia
colorblau

La biologia es torna ficció

Un equip d’investigadors nordamericans ha descobert una estratègia de les formigues per combatre el Ophicordyceps Unilateralis, un fong hiperparàsit. Aquest fong ataca el cervell de les formigues i les obliga a morir en una fosa comuna molt aprop de la seva colònia. Un cop mortes, creix un fong en el cap del insecte que allibera unes espores que infecten la resta de formigues de la colònia.

La investigació diu que un cop és comencen a detectar els síntomes de la infecció en una formiga, una altra l’arrossega lluny de la seva colònia perquè aixi no en pugui infectar altres membres de la comunitat. Gràcies a això i també a sistemes interns de les formigues per combatre el Ophicordyceps Unilateralis, la població de formigues no pateix el perill d’extinció. Més aviat, "el perill que pot provocar és molt menor al que ens pensem" apunta el professor Hughes, un dels líders de la investigació.

Que passaria si aquesta infecció arribes als animals o insectes més grans? Que passaria si aquesta infecció pogués arribar a les persones? Aquestes preguntes són les que ens podem arribar a fer després de conèixer la malaltia però aquest estudi assegura que aquest tipus de malalties només ataca a un tipus concret d’espècie, en aquest cas les formigues.

Tot i així una companyia de videojocs ja s’ha encarregat de portar aquesta part de biologia a la ficció, creant el joc "The Last Of Us" explicant el món postapocalíptic després de que la infecció ataques a totes les persones del món.

 

http://cordis.europa.eu/news/rcn/34792_es.html

https://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8

 

Jordi Sacristán


0 comentarios