Blogia
colorblau

L'ebola principal preocupació de l'OMS.

L'ebola principal preocupació de l'OMS.

L’Organització mundial de la salut ha fet comptes i la malaltia s’està expandint a altres països on es preveu un total del 9.000 morts  per aquesta mateixa setmana.

Encara que hi ha proves de que cada vegada hi ha menys contagis en l’epicentre de la malaltia al expandir-se a altres llocs fa que les xifres d’infectats continuïn pujant. Aquestes dades es tornen més alarmants encara quan la OMS preveu de 5.000 a 10.000 cassos pel desembre d’aquest any. Aquestes prediccions les han tret fent la comparativa amb les últimes 4 setmanes on s’han infectat uns 1.000 cassos per setmana.

Fins ara la primera xifra de morts pel brot a Guinea  en març és de 4.447 de un total de 8.914 infectats.

Resum de la situació mundial

Un empleat de origen sudanès de l’ONU, que va ser infectat pel brot a Libèria, va morir amb 56 anys el passat dimecres en un hospital alemany, sent el tercer traslladat al país.  

Aquí a Espanya els metges tracten a l’auxiliar d’infermeria de 44 anys la Sra. Teresa Romero. El últim informe mèdic redactat diu que es troba estable després de 15 dies de malaltia.

Al Consell de Seguretat General de l’ONU a Nova York es va acordar que els esforços de la comunitat internacional s’havien de doblar. Aquí a Europa també és reuniran a Brussel·les per la cooperació entre països. Ja hi ha aeroports com el de Heathrow que està aplicant mesures de control per els viatgers provinents de països amb risc de contagi.

Vídeo i fonts d’informació:

http://www.elpais.com.uy/mundo/temen-miles-casos-ebola-semana.html

http://www.diariosalud.net/index.php?option=com_content&task=view&id=26531&Itemid=413

Héctor Garcia

0 comentarios