Blogia
colorblau

S'instala un mirador panoràmic a l'Estació Espacial Internacional.

S'instala un mirador panoràmic a l'Estació Espacial Internacional.

L'Estació Espacial Internacional compte des d'avui amb una habitació amb vista, un mòdul amb set finestres que permet una visió panoràmica de la resta de la base i de la Terra i l'espai que l'envolta. Després de barallar-se amb alguns cargols i rosques que els van donar problemes, dos dels astronautes van utilitzar el braç robótic de l'estació per a connectar aquesta espècie de cúpula de fabricació italiana en un costat del nou mòdul Tranquility. Ambdós elements van viatjar a la base en el celler del transbordador Endeavour, que està encara atracat en la base espacial.

"Ens ajudarà quan fem maniobres robòtiques", va comentar l'astronauta Terry Virts, de la tripulació del transbordador, en una entrevista. "Ens permetrà una visió àmplia en moltes adreçes diferents". Els operadors del braç robótic fins ara havien de guiar-se per el  que els mostraven les càmeres.

Una vegada instal·lats el mòdul Tranquility i la cúpula, l'estació, que ha costat 100.000 milions de dòlars, està gairebé acabada. Solament queden quatre vols del transbordador programats per a manar recanvis i subministraments a la base espacial, que és un projecte en el qual participen 16 països i que va començar a construir-se el 1998.

Oriol Castells

1r Batx-A

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Mirador/panoramico/Estacion/Espacial/Internacional/elpepusoccie/20100215elpepusoc_9/Tes

0 comentarios