Blogia
colorblau

Aconsegueixen capturar partícules d’antimatèria.

Investigadors de la organització europea d’investigació (CERN) aconsegueixen atrapar 38 àtoms d’hidrogen d’antimatèria i això permetrà estudiar-ne l’estructura.

Segons el model estàndard de la física cada partícula  (electrons, protons, neutrons) té la seva imatge replicada en forma de antipartícula (positrons, antiprotons). Aquesta teoria comporta que la mateixa quantitat de matèria creada amb l’Univers ha de ser creada en forma d’antimatèria.

Al voltant de l’antimatèria gira un dels grans misteris de la física i aquest descobriment pot servir per entendre com està format i com es va originar el nostre univers.

Anteriorment (des de l’any 2002) ja s’havia produït antihidrogen (partícula d’antimatèria més senzilla ja que està formada per un antiprotó i un positró) però no va ser pogut estudiar ja que es destruïa en contactar amb la matèria. Segons diu un dels físics del projecte, Jeff Hamgst la producció de partícules d’antimatèria és freqüent en els laboratoris actuals però el mèrit d’aquest experiment és haver pogut ajuntar aquestes partícules per tal de formar àtoms, cosa molt més difícil.

El pròxim pas de cara el futur serà produir més àtoms i que durin més temps per tal de poder ser estudiats amb més profunditat i intentar desxifrar les diferències entre la matèria i la antimatèria.

http://noticias.terra.com/noticias/capturan_la_antimateria_por_primera_vez/act2596115

http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2010/11/101117_antimateria_cientificos_capturan_lav.shtml

1 comentario

Pol Ventura -

ARTTICLE PUBLICAT PER POL VENTURA.