Blogia
colorblau

Els animals criats per humans són més intel·ligents que els animals salvatges?

Els animals criats per humans són més intel·ligents que els animals salvatges? Segons un estudi realitzat a la universitat estatal de Michigan, els animals criats per entorns humans tendeixen a obtenir millors resultats als problemes plantejats.
L’equip, dirigit per Sarah Benson, ha presentat unes hienes salvatges i unes en captivitat i els i a presentat com a problema el següent: aconseguir el menjar de dins d’una gàbia tancada, sent necessari obrir-la per aconseguir el menjar. Els resultats han demostrat que les hienes en captivitat estaven més preparades per obrir la gàbia, li tenien menys por a aquesta i eren més creatives que les altres a l’hora de provar noves tàctiques per aconseguir el menjar.
No sembla que els resultats siguin deguts a que sigui a causa de l’alimentació o l’energia. Tot i això, Sarah Benson avisa que s’ha de vigilar a la hora de analitzar els resultats obtinguts dels animals en captiveri, ja que poden haver-hi diferències considerables entre com es comporten els animals en cautiveri i els que estàn en llibertat. Un animal que, ben alimentat tota la seva vida i que ja ha interactuat amb humans abans de l’experiment, se li proposa de fer un problema de destresa mental potser no l’hauria arribat a resoldre si s’hagués hagut d’enfrontar amb els problemes de la vida salvatge, o és més, potser ni s’hauria dedicat a intentar resoldre el problema i hauria centrat la seva atenció en una altra cosa.

Andreu Orós

http://noticiasdelaciencia.com/not/6450/_los_animales_criados_por_humanos_se_vuelven_mas_inteligentes_que_los_salvajes_/

0 comentarios