Blogia
colorblau

"Foodini", la impressora 3D d'aliments

"Foodini", la impressora 3D d'aliments

Tots havíem sentit a parlar de la impressió 3D, però pocs ens hauríem imaginat combinar aquesta tecnologia emergent amb la gastronomia. És possible crear una màquina que ens imprimeixi menjar? Doncs això és el que s’ha proposat Natural Machines, una empresa barcelonina que aterra al mercat amb la seva creació, el "Foodini".

Aquesta petita companyia startup ha creat un nom enginyós, que combina màgia i cuina, per a una màquina que permet imprimir receptes per capes. La idea neix per facilitar el treball per a aquells que arriben tard a casa, ja que podem deixar programat l’artilugi perquè s’automatitzi el procés alimentari al màxim. Aquí es pot veure un vídeo de presentació.

El “Foodini” conté unes càpsules, que es poden omplir de qualsevol aliment líquid o triturat, que són reconduïdes cap a l’extrusor per dipositar el producte capa a capa seguint unes ordres computeritzades que el guien en els eixos XYZ. El resultat final és una unitat que cal cuinar, ja que la màquina encara no fregeix, cou o forneja, de moment. La idea inicial va ser portar l’aparell cap al terreny de la pastisseria, però finalment es va optar per obrir més el ventall de possibilitats i decantar-se també per la cuina saludable.

El projecte va més enllà de la venta del propi “Foodini”. Emilio Sepúlveda, co-fundador de l’empresa afirma que no s’obliden del factor social. L’usuari descarrega unes receptes predeterminades i aquestes poden ésser modificades des del “Foodini” en pes, quantitat de calories ingerides, seguiment d’una dieta i forma de la deposició entre moltes d’altres funcions més. Així, es vol crear una comunitat d’usuaris que puguin compartir experiències, opinions i receptes a través de les xarxes socials, la web de Natural Machines i una app que està en desenvolupament.

Aquells que han provat plats impresos asseguren que la diferència amb un tradicional és ben poca. Ara caldrà esperar a que la tecnologia avanci, per arribar a un preu accessible i raonable que s’acosti a tots els usuaris i empreses interessats, perquè els resultats poden ser sorprenents. Molts pensen que aquesta pot ser una alternativa als aliments industrials prefabricats, però caldrà veure els resultats a llarg termini.

 

Fonts i llocs d’interès

http://www.xataka.com/perifericos/nos-imprimimos-unas-hamburguesas-un-vistazo-a-foodini-la-impresora-3d-de-comida

http://3dprintingindustry.com/2014/03/31/3d-printer-foodini-food-kickstarter/

 

David Canosa

0 comentarios